Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Esențiale în garderoba de sarcină

Sarcina poate fi una dintre cele mai minunate perioade din viața unei femei. Totodată însă, trebuie să recunoaștem că poate fi și una dintre cele mai stresante perioade. Pe lângă grijile legate de sarcină în sine, multe femei au tendința să se îngrijoreze de hainele pe care ar trebui să le poarte în această perioadă. Din păcate, imaginea corporală e un subiect foarte controversat în zilele noastre, iar sarcina poate fi un moment în care femeile să nu se simtă în cea mai bună formă fizică. În plus, nu e tocmai ieftin să îți construiești o garderobă de la zero, cu atât mai mult când știi că o vei purta doar pentru o perioadă limitată de timp. Dacă ești gravidă, nu te îngrijora, bucură-te de această perioadă și urmează sfaturile de mai jos pentru a-ți face o garderobă pentru perioada sarcinii, fără să cheltuiești un buget prea mare.

Haine strech

Nu este necesar să cumperi doar haine de la secțiunea de maternitate pentru perioada în care ești însărcinată. Îți sugerez să ai câteva piese de îmbrăcăminte simple, care să fie elastice și care să îți îmbrățișeze forma, pe măsură ce burtica ta crește. Acestea sunt piese de îmbrăcăminte pe care le poți purta și în perioada în care sarcina nu este încă vizibilă, dar și în perioada următoare, când aceasta prinde contur. Totodată, piese precum maiourile sau tricourile elastice, simple, pot fi purtate și după ce sarcina ta a luat sfârșit. Așadar, acestea pot fi o investiție pe termen mai lung.

Haine cu nasturi sau cordoane

Pe lângă acele piese basic de îmbrăcăminte, poți aloca o parte din buget și unor cămăși mai lărguțe sau bluze wrap (care se leagă pe corp). În ceea ce privește cămășile, optează pentru una într-o mărime sau două mai mare decât mărimea ta obișnuită. Suflecă-i mânecile și las-o să îți „îmbrățișeze” burtica. Când te apropii de finalul sarcinii, poți să o porți deschisă, peste una dintre hainele de mai sus.

Haine de maternitate

Inevitabil, va trebui să cumperi câteva piese special concepute pentru femeile însărcinate. Cel mai bine e să îți îndrepți atenția spre haine ieftine gravide, ca să nu dai o mulțime de bani pe ceva ce vei putea purta doar câteva luni. Dacă chiar vrei să investești în haine mai calitative, îți sugerez să cumperi una sau (maxim) două perechi de blugi maternity și o fustă sau rochie pentru gravide, pentru ocaziile care necesită un outfit ceva mai elegant.

Nu uita că este important ca tu să te simți comod în ceea ce porți și că hainele pe care le îmbraci nu trebuie să fie într-un alt stil decât cel pe care îl ai tu în mod normal. Astfel, te vei simți perfect cu ceea ce vei purta, fără să faci prea multe compromisuri la capitolul confort.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *