Search
Generic filters
Exact matches only

Henna – ultima tendinţă de vopsire a părului

Părul şi pantofii sunt cel mai de preţ lucru al unei femei, fiindcă ele atrag cel mai tare atenţia. Aţi observat că şi voi analizaţi prima dată părul sau pantofii unei femei ce o vedeţi pe stradă şi de-abia apoi vă cade privirea asupra celoralalte părţi ale corpului? De aceea, părul este foarte important. El te poate scoate în evidenţă, cu o tunsoare reuşită şi o culoare frumoasă poţi încadra frumos faţa şi ascunde defectele. În același mod, un păr uscat, decolorat şi inestetic poate strica chiar şi imaginea celor mai frumoase femei. De aceea, tot mai multe femei ajung în saloanele de frumuseţe, în căutarea unor specialişti care să aibă grijă de părul lor. Chiar dacă te poţi vopsi şi tunde şi acasă, sunt situaţii în care nu îţi recomand deloc să faci asta. În special dacă te-ai gândit să încerci variantele naturale, cum ar fi să te vopseşti cu henna.
Să lucrezi cu henna este o artă şi e nevoie de o mulţime de aptitudini şi talent! Trebuie să fii un adevărat alchimist să ştii cum să amesteci corect pulberea încât să îţi reuşească nuanţa dorită.

Mai multe despre henna

Henna este cunoscută din timpuri străvechi. Romanii şi egiptenii foloseau frunzele uscate ale arborelui de Lawsonia Inermis pentru a face pulberea care în contact cu apa devenea un colorant natural ce putea fi aplicată pe par. Apoi această pulbere a luat numele de henna. Originar din Orientul Mijlociu, este utilizat în întreaga lume, însă în industria frumuseţii este întâlnit cel mai des în India şi ţările musulmane, unde henna se foloseşte atât pentru vopsirea părului, cât şi ca soluţie cu care se fac diferite tatuaje, în special cu ocazia unei ceremonii.

Henna în vopsirea părului

Cu toate că este un obicei vechi, henna nu este atât de populară în Europa, femeile de aici fiind atrase mai mult de vopsesele clasice, chiar dacă toate ştiu că sunt mai dăunătoare. Însă, în ultimii ani, henna a devenit o tendinţă, mai ales de când toată lumea vorbeşte despre cum să avem o viaţă sănătoasă, cum să consumăm produse bio, cum să ne spălăm cu săpunuri naturale şi nu a fost mult până să ajungem şi la păr şi la vopsitul cu culori naturale. Şi atunci a intrat henna în scenă. Din păcate, henna are o culoare care nu e îmbrăţişată de multe femei, un cărămiziu spre roşcat.

Henna nu e o simplă vopsea

Un alt avantaj al folosirii acestei culori naturale este faptul că henna acţionează ca un tratament pentru păr. Pe lângă strălucire, henna este hrănitoare, oferind nutrienţi firului de păr. Totodată, aceasta nu usucă scalpul precum vopselele clasice. Folosit timp îndelungat întăreşte firul (perfect dacă aveţi un fir prea slab, ce se rupe uşor şi cade în exces). În plus, este o variantă mai ieftină decât vopseaua clasică.

Cum se aplică henna

Din păcate, eu nu vă recomand să faceţi asta acasă, în principal, fiindcă am văzut multe femei care nu au fost mulţumite de nuanţa finală şi au renunţat total la folosirea hennei, deşi iniţial au spus că trec definitiv la ea. Pentru început, mergeţi la un salon unde să „furaţi meserie”, să vedeţi ce henna folosesc şi mai ales cât timp o lasă să acţioneze.

Tu eşti tentată să încerci henna?

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *