Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Îmbrăcămintea sport pentru gravide

Mișcarea în timpul sarcinii este un lucru indicat de doctori, excepție făcând femeile care duc o sarcină problematică. Așadar, indiferent dacă ești gravidă în două luni sau în 7 luni, este recomandat să faci puțină mișcare. Singura diferență e că nu vei face antrenamente extrem de solicitante, ci te vei concentra pe alinarea durerilor de spate sau a altor dureri cauzate de sarcină, dar și asupra respirației, lucru care îți va prinde bine în timpul nașterii. Din fericire, multe haine de gravide sunt suficient de comode încât să îți permită să faci sport în ele, însă, există și piese de îmbrăcăminte sport special creată pentru femeile însărcinate.

Îmbrăcămintea sport cu croi larg

În prima parte a sarcinii tale, când nu ai nevoie de atât de multă susținere în timp ce faci mișcare, poți opta pentru orice tip de haine sport preferi. Îți sugerez să optezi pentru un croi mai larg, de care să te poți folosi pentru o perioadă ceva mai îndelungată din timpul sarcinii. În ceea ce privește pantalonii, aici poți alege orice pantalon în care te simți confortabil, iar la bluză, este recomandat să alegi fie una din material strech, fie cu un croi lejer, care să nu te deranjeze. În acest caz, este bine ca, pe măsură ce sarcina ta avansează, să trebuiască să folosești și o bandă de susținere pentru burtica ta, dar și un sutien sport cu susținere adecvată nevoilor tale.

Îmbrăcămintea sport specială pentru gravide

Dacă nu vrei să investești într-o bandă de susținere pentru burtică, poate este mai bine dacă ai cumpăra haine care sunt special create pentru femei însărcinate. Acestea au un croi care avantajează burta aflată în creștere, făcând loc bebelușului în timp ce acesta se dezvoltă, dar, în același timp, susținând și greutatea acesteia în momentele în care faci sport, fără să te incomodeze.

Costume de baie

Dacă ești genul de persoană care preferă înotul ca metodă de a face mișcare în timpul sarcinii, trebuie să alegi un costum de baie întreg, care să îți protejeze burta. Există multe astfel de costume de baie, special create pentru femei însărcinate, iar majoritatea dintre acestea pot fi folosite pe întreg parcursul sarcinii.

Încălțăminte

Nu uita că și încălțămintea este extrem de importantă atunci când faci sport, mai ales ținând cont că centrul tău de greutate este în schimbare. Ai nevoie de o pereche de adidași comozi, cu o talpă suficient de lată astfel încât să nu îți pierzi echilibrul, care să fie ușor de încălțat și descălțat și care să fie potriviți pentru tipul de mișcare pe care îl practici.

Ține cont și de temperatura de afară, dar și de cea a corpului tău și încearcă să faci în așa fel încât să alegi haine care să te ajute să îți reglezi temperatura corpului în timp ce faci mișcare și care să îți ajute pielea să respire.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *