Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Inspiraţie din moda anilor ’20

Great Gatsby a fost un film de real succes, în care privirea spectatorului era atrasă de absolut fiecare element, de la haine şi până la decor, de la muzică şi până la atitudini. Plini de grandoare şi eleganță, anii 1920 continuă să facă ravagii, chiar şi în zilele noastre, în ceea ce priveşte moda, aşa că de ce să nu aduci un suflu fresh vieţii tale inspirându-te din… trecut?

1. Vestimentaţie

moda-anilor-20_19885546Sursa foto: © Barelkodotcom

Rochiile anilor 1920 s-au remarcat prin materialele grele, care cădeau pe corp, paiete într-o multitudine de culori, dar în special aurii sau negre, şi o lungime până sub genunchi, lăsând gleznele la vedere. Channel a scris istorie cu rochia sa neagră, cu multe straturi şi flori pe umăr, în timp ce decolteul în V a lui Paquin şi verdele acid al acesteia a impresionat prin „îndrăzneală”.

Stilul Art Deco era dominant, nu doar în design-ul locuinţelor, ci şi în vestimentaţie. Femeile obişnuiau să poarte capul acoperit şi părul scurt, pălăriile fiind, de cele mai multe ori, adevărate opere de artă. Trendul de atunci era o combinaţie de feminitate şi aspect industrial, ceea ce a condus la numirea perioadei ca „Epoca Chic”.

2. Design de interior

anii-douazeci_52032892Sursa foto: © Everett Collection Inc

Ca şi în cazul vestimentaţiei, un design de interior inspirat din moda anilor 1920 ar trebui să pună accent pe lux şi somptuozitate. Materialele cu aspect preţios precum metalul sau lemnul masiv, însă atent şlefuit, sunt puse în valoare cu ajutorul unui număr mare de lumini, candelabrele fiind unele dintre cele mai importante piese de decor dintr-o locuinţa aranjată după acest stil.

Formele sunt geometrice, liniile drepte şi întreaga imagine aduce aminte de anii de glorie ai filmului mut produs de către Hollywood. Pereţii inspiră starea de spirit a acestor ani prin afişe Art Deco. îți recomand să folosești afişele publicitare ale acelui moment, pentru că atunci marketingul lua amploare şi fiecare imagine era o adevărată operă de artă.

3. Bunele maniere

cuplu-anii-20_52032821Sursa foto:  © Everett Collection Inc.

Şi pentru că o haină sau un element de decor în casa ta nu sunt suficiente pentru a inspira cu adevărat atitudinea specifică acelei epoci, care a impresionat o întreagă planetă, o atitudine în acord cu ele este absolut necesară.

Anii 1920 au reprezentat o adevărată revoluţie în ceea ce priveşte bunele maniere şi moralitatea. Se experimenta foarte mult, însă fără a se uita eleganța gesturilor şi cochetăria. Atunci a început fenomenul numit „flapper”, când tinerele femei puneau accentul pe distracţie foarte mult, ieşind din conul de umbră ce fusese aruncat până atunci asupra lor şi spărgând barierele regulilor stricte impuse de către normele vechi. În acord cu ele, bărbaţii concurau pentru atenţia acestora, întrecându-se în atenţia oferită şi gesturi extrem de manierate. Multumită anilor 1920, avem, astăzi, un cod al bunelor maniere destul de bine conturat şi axat pe aprecierea şi protejarea femeilor. Existau reguli stricte de comportament social, care aveau să dea naştere unui număr foarte mare de opere de artă inspirate în nopţile de petreceri ale celor din lumea bună.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Oana Simionescu

Oana Simionescu

Melomană, cafegita şi pasăre de noapte, Oana este ferm convinsă că Universul interior al fiecăruia este la fel de nelimitat ca şi cel exterior, numărul combinaţiilor de idei putând fi infinit. Oana crede că fiecare om este un artist, indiferent de limitele pe care i le-a impus societatea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *