Search
Generic filters
Exact matches only

Kiwi – beneficii pentru ten și sănătate

Îți dorești o piele frumoasă și sănătoasă, însă fără să cheltuiești foarte mulți bani? Apelează la fructele tropicale. Kiwi-ul este un fruct tropical bogat în nutrienți și foarte benefic pentru sănătate și piele. Iată și motivele pentru a-l încerca:

  1. Întinerește pielea – este un fruct care conține o serie de vitamine: A, C, E. Aceste vitamine fac parte din categoria antioxidanților, fiind utilizați în majoritatea produselor cosmetice. Vitaminele A, C și E, luptă cu radicalii liberi și mențin frumusețea și elasticitatea pielii. În plus, ajută la regenerarea colagenului și la menținerea unui ten ferm.
  2. Reduce semnele de îmbătrânire – Consumul regulat de kiwi poate să întârzie apariția semnelor de îmbătrânire a tenului, apariția ridurilor, dar contribuie cu succes și la îndepărtarea petelor cauzate de soare.
  3. Ajută detoxifierea organismului – pe lângă antioxidanții pe care îi conține, fructul kiwi este o sursă bogată de fibre alimentare, care ajută la eliminarea toxinelor din colon și astfel, la detoxifierea organismului. Pielea ta va avea un aspect vizibil mai sănătos.
  4. Ajută la vindecare – fiind un fruct bogat în vitamina C, consumul regulat de fructe kiwi luptă împotriva inflamațiilor și promovează producția de colagen. În acest mod, tăieturile sau orice alte răni, se vor vindeca mult mai rapid. Mai mult, kiwi-ul conține acizi grași omega-3, compuși care previn apariția bolilor de piele.
  5. Luptă împotriva acneei – pulpa fructului kiwi conține acizi cu proprietăți anti-inflamatorii care luptă împotriva bacteriilor.
  6. Alte efecte asupra sănătății – consumul regulat de fructe kiwi ajută la numeroasele procese din organism și scade riscul de boli respiratorii, boli de inimă, cancer de colon; scade nivelul colesterolului.

Acest fruct contribuie atât la deținerea unui ten frumos, cât și a unui organism sănătos. Fructul kiwi poate fi utilizat pentru a obține o piele frumoasă în 2 moduri: consumat sau aplicat pe piele. Consumați kiwi în fiecare zi. Îl puteți integra într-o salată de fructe, cu iaurt sau în starea sa naturală. Dacă îl feliați, consumați-l imediat. Altfel, acesta își va pierde treptat din proprietățiile sale nutritive.

În afară de consumul intern, acesta poate fi aplicat cu succes pe piele. Creați o pastă prin amestecarea sau zdrobirea pulpei de kiwi. Puteți adăuga la această pastă, puțin suc de la o lămâie, aceasta îi va oferi strălucire tenului dumneavoastră. Masca obținută din kiwi este un exfoliant excelent pentru ten.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *