Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Lucruri pe care femeile singure s-au săturat să le audă

Ştim toate că uneori e super viaţa de femeie singură. Eşti independentă, faci ce-ţi trece prin cap fără să dai socoteală nimănui. Dar sunt şi momente în care ţi-e dor să ai pe cineva alături, să fii cu vineva care te înţelege şi te ascultă. Indiferent de modul în care te simţi atunci când nu te aflii într-o relaţie, iată câteva lucruri pe care cu siguranţă urăşti să le auzi şi pe care nici tu la rândul tău nu ar trebui să i le spui vreodată unei femei singure.

„Dar eşti super tare, cum e posibil să fii singură?” E ca şi cum ai sugera că nu cineva nu e la fel de cool sau poate e ceva în neregulă cu ea din moment ce nu e într-o relaţie. E alegerea fiecăreia modul în care îşi gestionează viaţa şi relaţiile şi această remarcă e una jignitoare.

„Ar trebui să faci mai multe eforturi şi să te faci remarcată”. Te-ai gândit vreo secundă că poate persoana respectivă nu vrea o relaţie în acel moment? Că poate e prima dată când e singură şi se descurcă de minune pe picioarele proprii şi vrea să profite de independenţa de care are parte? Femeile singure nu au nevoie de astfel de sfaturi.

„Când eram de vârsta ta, eram deja măritată.” Cu toate că am trecut într-o perioadă modernă şi vârsta până la care e acceptabil de societate să rămâi singură a crescut, multă lume încă are impresia că ăsta e singurul rol al femeilor în viaţă, să se căsătorească şi să facă copii. Poate unele femei nu simt nevoia să-şi împartă viaţa cu cineva sau poate pur şi simplu nu consideră că vârsta e un factor determinant pentru a lua o astfel de decizie.

„Se va întâmpla când te aştepţi mai puţin”. Ăsta e deja un clişeu pe care îl auzim constant şi care aduce cu sine aşa un sentiment de milă şi de patetism. Nu e cazul să-i spui cuiva asta şi nu e cazul să crezi că viaţa ei e mai puţin interesantă doar pentru că nu are un bărbat lângă ea.

„Ar trebui să încerci site-urile matrimoniale”. Ok. Orice femeie ştie dacă vrea sau nu să fie într-o relaţie. Şi dacă vrea, va încerca diferite metode ca să găsească pe cineva. Nu e nevoie să-i menţionezi asta şi să o pui într-o situaţie inconfortabilă.

„Nu-mi imaginez cum e să fii singură”. E ca şi într-o relaţie, numai că nu dai socoteală nimănui pentru timpul şi banii cheltuiţi, te duci la mai multe petreceri şi găteşti mai rar. E simplu şi de multe ori mai interesant.

Poate că eşti prea pretenţioasă”. Asta e ca şi cum i-ai cere instant să-şi coboare standardele pentru că altfel o să rămână fată bătrână pentru tot restul vieţii. Şi dacă e pretenţioasă, care e problema celor din jur? E o vorbă care zice că e mai bine să fii singur decât într-o companie proastă.

Voi de ce alte replici de acest gen aţi avut parte? Şi cum aţi reacţionat?

foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

2 răspunsuri

  1. este foarte rau ca persoana sa fie singura femeia trebuie inteleasa si ascultata si intro relatie sa fie independenta daca barbatul nui poate satisface o dorinta trebuie sa o ajute sa o rezolve daca nu poate singura femeia trebuie sa spuna chiar daca este o problema intima majoritatea femilor le este rusine sau frica in cazul acesta prieteni trebuie sa intervina este imposibil sa nu se gasesca o solutie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *