Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Mituri despre menstruație

Fiind femei, e necesar să fim cât mai informate despre tot ceea ce se întâmplă cu corpul nostru și cum să îl îngrijim cât mai bine. De-a lungul timpului însă, au existat diferite mituri despre menstruație, mituri care sunt și azi puternic înrădăcinate în mentalitatea tuturor. E momentul să povestim despre cele mai comune mituri despre „acea perioadă a lunii” și să vedem cât adevăr conțin acestea.

Nu trebuie să înoți în timpul menstruaţiei

FALS! Poate că în trecut, înainte ca tampoanele să existe, exista o frică de a intra în apă în timpul menstruației, datorită pericolului ca apa să fie „contaminată” cu sânge sau datorită pericolului ca crampele musculare să fie intensificate de mișcare. Din fericire însă, în prezent nu trebuie să îți faci probleme în legătură cu asta. Un tampon sau o cupă menstruală te poate proteja chiar și în timp ce înoți. În ceea ce privește crampele musculare însă, dacă în mod normal nu ar trebui să fie o problemă, trebuie să găsești metoda potrivită pentru tine de a preveni crampele.

Ciclul menstrual se poate sincroniza cu cel al altor femei

ADEVĂRAT! Oamenii de știință nu au reușit încă să dea o explicație clară legată de motivul pentru care menstruația femeilor se sincronizează atunci când acestea locuiesc împreună sau petrec mult timp una în compania celeilalte, însă, este adevărat. Se pare că explicația este legată de feromoni.

Nu trebuie să faci mișcare în timpul menstruației

FALS! Există un singur motiv din care să nu faci mișcare în timpul menstruației și acel motiv este dismenoreea (durerea puternică datorată crampelor musculare). Acest mit este chiar combătut de doctori și specialiști care recomandă mișcarea fizică ca un remediu împotriva crampelor musculare din timpul ciclului menstrual.

Sindromul premenstrual e doar în imaginația ta

FALS! Sindromul premenstrual (PMS) e legat de fluctuația hormonală care se întâmplă în mod normal în timpul ciclului menstrual. Deși nu toate femeile îl experimentează la fel, motiv pentru care unii pot crede că e o afecțiune închipuită, PMS include simptome precum dureri de cap, dureri abdominale, depresie, oboseală sau iritabilitate.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *