logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Motive ca să te îndrăgosteşti

Nimic nu se compară cu sentimentul de fluturi în stomac pe care îl ai atunci când te îndrăgosteşti. Dar există şi alte beneficii care se extrapolează la toată viaţa ta pe care le poţi avea atunci când iubeşti.

Nu e de mirare că asociem toată ideea de dragoste cu inima. Starea de iubire este asociată cu numeroase beneficii asupra sănătăţii inimii. Un studiu a confirmat faptul că femeile care au căsnicii fericite au un risc mai scăzut de boli cardiovasculare decât cele care se află în relaţii stresante. Un alt studiu a arătat că femeile care au relaţii bune cu partenerul au de trei ori mai multe şanse să supravieţuiască unei operaţii pe inimă şi sunt mai predispuse să-şi exprime emoţiile, lucru care are un impact pozitiv asupra nivelului de colesterol. Relaţiile de lungă durată de calitate ajută şi la combaterea depresiei şi a sentimentelor de singurătate.

Cu ajutorul îmbrăţişărilor şi a unei discuţii relaxante cu partenerul tău, poţi să-ţi scazi nivelul tensiunii arteriale şi să-ţi determini corpul să elibereze un hormon care ajută corpul să se calmeze.

Dragostea şi sexul te ajută să te menţii tânără. Un studiu a arătat că femeile care au parte de sex de cel puţin 4 ori pe săptămână arată cu aproape 10 ani mai tinere decât vârsta pe care o au. Nu doar sexul joacă un rol important în acest caz ci şi faptul că dacă te preocupă sexul înseamnă că eşti interesată mult mai mult şi de felul în care araţi.

Spre surprinderea cercetătorilor, s-a descoperit o legătură între relaţiile de calitate cu partenerul şi şansele mai mari de luptă împotriva cancerului ovarian, deoarece se pare că femeile care aveau legături mai strânse cu iubitul aveau o activitate mai viguroasă a celulelor în zona tumorii şi reuşeau să învingă boala.

Dacă încă nu eşti convinsă că dragostea e un medicament foarte bun pentru trup şi suflet, e timpul să treci peste dezamăgirile din trecut şi să te îndrăgosteşti din nou.

Sursa

Foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *