Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Obiceiuri sănătoase pentru o viaţă sexuală activă

Un stil de viaţă sănătos este util pentru numeroase aspecte din viaţa noastră, inclusiv pentru a avea parte de o viaţă sexuală mai activă. Există câteva obiceiuri care o dată ce îşi vor face loc în rutina voastră zilnică, vă vor aduce numeroase satisfacţii pe acest plan. Majoritatea acestor sfaturi se referă la menţinerea unei greutăţi ideale şi la dieta zilnică în care trebuie să adăugăm anumite alimente pentru a ne creşte apetitul sexual.

  1. Mâncaţi zilnic un iaurt. Acesta conţine proteine care sporesc ritmul metabolismului şi vă ajută la scăderea în greutate.
  2. Hidrataţi-vă. Beţi suficientă apă pe tot parcursul zilei. Un corp bine hidratat este un corp bine lubrifiat, aspect ce va determina ca sexul să fie mult mai confortabil.
  3. Faceţi exerciţii cât de des posibil, Deoarece exerciţiile fizice eliberează endorfină, ele acţionează ca un afrodisiac şi vă determină să aveţi un apetit sexual mult mai crescut. Studiile arată că persoanele care fac exerciţii în mod regulat au mult mai uşor orgasm şi calitatea vieţii sexuale este direct proporţională cu nivelul de exerciţii pe care îl practică.
  4. Petreceţi mai mult timp la soare. Doar 20 de minute petrecute la soare fără o cremă de protecţie aplicată, vă vor creşte considerabil apetitul sexual.
  5. Lăsaţi-vă de fumat. Pe termen lung, nicotina vă distruge din capacitatea de a vă excita şi viaţa voastră sexuală va avea de suferit.
  6. Evitaţi mâncărurile şi alcoolul înainte de a merge la culcare. Acestea vă dor cauza somn sau moleşeală şi nu veţi prea avea chef de acţiune în acea seară.
  7. Nu vă atingeţi de telecomandă. De preferat ar fi să nici nu aveţi televizor în dormitor, dar măcar atunci când vreţi să faceţi sex e de preferat să nu vă preocupe prea mult televizorul. Altfel, s-ar putea să fiţi mult prea distraşi de serialul care rulează.
  8. Dacă voi nu vă simţiţi extraordinar în pat, probabil că şi partenerul se află în aceeaşi situaţie. Cea mai bună metodă e să discutaţi despre asta şi să vă concentraţi pe aspectele pozitive. Fiţi sigure că-i arătaţi atunci când vă place un anumit lucru pe care îl face în pat.

Iată de ce un stil de viaţă sănătos vă poate ajuta pentru a avea parte de o relaţie sexuală de calitate. Toate lucrurile pe care le facem sunt interconectate şi afectează şi alte aspect ale vieţii pe care nici nu le bănuiaţi. Pentru o viaţă sexuală mai bună, e important să adoptaţi obiceiuri mai sănătoase.

Picture of Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *