logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Pensatul sprâncenelor

Pensatul sprâncenelor e un obicei pe care, în ziua de azi, îl fac deopotrivă femeile și bărbații. Pentru a-ți îngriji forma sprâncenelor, există câteva metode de îndepărtare a firelor în exces, metode precum pensatul cu o pensetă, cu ceară sau cu ața. Fiecare dintre aceste metode are beneficii și dezavantaje, așa că, hai să vedem ce presupune fiecare metodă în parte.

Pensatul cu o pensetă

pensat-in-baie

Sursa foto: Gpointstudio

Penseta este cel mai comun instrument de a îndepărta firele de păr nedorite din zona sprâncenelor. Poate cel mai mare avantaj în folosirea acestei ustensile este precizia extraordinară. Practic, poți pensa fiecare firicel de păr pe care nu îl dorești acolo sau care îți strică forma sprâncenelor. Dezavantajul e că ai nevoie de puțină dexteritate pentru a face asta într-un timp scurt și fără prea mult disconfort. Cel mai bine e să mergi la un profesionist care știe ce face, însă dacă vrei să te pensezi singură, asigură-te că întinzi pielea din jurul sprâncenei, trăgând cu mâna liberă înspre tâmplă. Totodată, trage firul de păr în direcția sa de creștere, pentru a nu experimenta mult disconfort. Nu în ultimul rând, nu uita să îți sterilizezi penseta cu puțin spirt sanitar între folosiri.

Pensatul cu ceară

pensat-cu-ceara

Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd

Pensatul cu ceară poate fi cea mai rapidă metodă de a îndepărta firele de păr nedorite, datorită faptului că toate firele de păr sunt îndepărtate simultan. Totodată, pensatul cu ceară oferă cea mai definită formă a sprâncenei. Ceara însă, este contraindicată celor cu pielea sensibilă. În plus, este recomandat ca acest tip de pensat să se facă exclusiv la salon, sub atenta supraveghere a unui profesionist. Asta pentru că ceara folosită este una caldă și există pericolul de a te accidenta dacă faci asta de una singură. Asigură-te totuși că salonul unde alegi să îți pensezi sprâncenele cu ceară respectă normele de igienă.

Pensatul cu ață

pensat-cu-ata

Sursa foto: Dean Bertoncelj

Îndepărtarea firelor de păr nedorite cu ajutorul aței este o metodă care capătă tot mai multă notorietate în ultimii ani. Ața poate fi o metodă igienică, pentru că în mod normal este de unică folosință. Un alt beneficiu al pensatului cu ață este faptul că această metodă este mai blândă cu pielea, neexistând riscul ca pielea să fie ciupită sau trasă. Precizia nu este punctul forte al acestei metode, datorită faptului că necesită un timp de învățare și, în plus, există întotdeauna riscul ca ața să smulgă și fire de păr din sprâncene pe care nu doreai să le scoți. Dacă te pensezi cu ață la un profesionist, acest risc scade semnificativ și odată cu acesta și timpul de execuție sau gradul de disconfort. Totodată, un profesionist poate avea precizie în pensatul cu ață și astfel poți obține o formă bine definită a sprâncenei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *