Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Rutină pentru ten mixt-gras în timpul verii AM/PM

În lunile de vară, este esențial ca persoanele cu ten mixt-gras să stabilească o rutină de îngrijire a pielii care să răspundă nevoilor lor specifice. Pielea mixtă grasă este caracterizată de o zonă T grasă (frunte, nas și bărbie) cuplată cu obrajii și linia maxilarului mai uscați, ceea ce îl face un tip de piele complicat de îngrijit. Pentru a menține în mod eficient pielea sănătoasă în timpul verii, este crucială o rutină zilnică cuprinzătoare care se concentrează atât pe ritualurile de dimineață (AM) cât și pe cele de seară (PM). Rutina AM ar trebui să urmărească curățarea, hidratarea și protejarea pielii de razele UV dure, în timp ce rutina PM ar trebui să se concentreze pe curățarea profundă și repararea pielii, promovând în același timp întinerirea peste noapte. Înțelegând caracteristicile și provocările unice ale pielii mixte grase, persoanele pot implementa practici adecvate de îngrijire a pielii pentru a minimiza uleiul, a preveni erupțiile și a promova un ten echilibrat și strălucitor pe tot parcursul sezonului de vară.

Un aspect important al unei rutine de îngrijire a tenului de dimineață pentru persoanele cu ten mixt-gras în timpul verii este utilizarea unui produs de curățare blând. Curățarea este crucială pentru a elimina excesul de sebum, murdăria și transpirația care se pot acumula peste noapte și pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, demachiantele dure pot îndepărta pielea de uleiurile sale naturale, ceea ce duce la creșterea producției de sebum și la potențiala uscăciune. Prin urmare, este ideal să optezi pentru o curățare blândă, non-comedogenă, care îndepărtează eficient impuritățile fără a provoca iritații.

În plus, încorporarea unui toner pe bază de acid salicilic poate ajuta la controlul excesului de ulei, la desfundarea porilor și la prevenirea erupțiilor asociate în mod obișnuit cu pielea mixtă grasă. Acest pas cheie pregătește pielea pentru tratamentele ulterioare și asigură o pânză curată pentru alte produse de îngrijire a pielii. Selectând cu atenție demachiante și toner-uri adecvate, persoanele cu ten mixt-gras pot stabili o rutină eficientă de dimineață care să răspundă nevoilor lor specifice, promovând un ten echilibrat și sănătos pe tot parcursul lunilor de vară.

Pe lângă rutina de dimineață, stabilirea unei rutine eficiente de seară este crucială pentru gestionarea tenului mixt-gras în timpul verii. În primul rând, este important să îndepărtați complet toate impuritățile care s-au acumulat pe piele pe parcursul zilei. Pentru a spăla murdăria, excesul de ulei și machiajul trebuie folosit un produs de curățare blând, formulat pentru tenul mixt gras. După curățare, tonifierea pielii ajută la echilibrarea nivelului pH-ului și la îndepărtarea oricăror reziduuri rămase. Un toner fără alcool cu ingrediente precum uleiul de arbore de ceai poate fi folosit pentru a curăța porii. Deși poate fi tentant să omiteți cu totul crema hidratantă din cauza naturii deja grase a pielii, este esențial să mențineți un nivel adecvat de hidratare pentru a preveni încărcarea excesivă pielii prin producerea de și mai mult ulei. Căutați formule ușoare, fără ulei, care sunt special concepute pentru tenul gras sau mixt. Aceste produse vor oferi umiditatea necesară fără a înfunda porii sau a provoca erupții. În plus, încorporarea unui ser în rutină poate oferi o hidratare țintită și poate aborda probleme specifice de îngrijire a pielii, cum ar fi liniile fine, textura neuniformă sau hiperpigmentare. Optează pentru seruri care conțin acid hialuronic sau niacinamidă, deoarece aceste ingrediente sunt cunoscute că hidratează pielea, îi îmbunătățesc textura și reglează producția de ulei. În cele din urmă, integrarea unui tratament țintit, cum ar fi un produs pe bază de BHA sau acid salicilic, poate ajuta la controlul producției de ulei, la curățarea porilor și la prevenirea acneei. Cu o rutină consistentă de dimineață și de seară, persoanele cu ten mixt-gras își pot gestiona eficient nevoile pielii pe tot parcursul sezonului de vară.

Pe lângă rutina de îngrijire a tenului AM și PM discutată pentru tenul mixt-gras pe timpul verii, există câteva produse recomandate care pot optimiza și mai mult îngrijirea pentru acest tip de piele. Crema de protecție solară este de cea mai mare importanță în îngrijirea tenului indiferent de anotimp, dar trebuie acordată o atenție și mai mare pe parcursul verii.  În plus, persoanele cu ten mixt gras sunt adesea mai predispuse la acnee și sensibilitate a pielii, ceea ce face ca crema de protecție solară să fie și mai importantă în rutina lor de îngrijire a pielii. Prin încorporarea unei creme de protecție solară cu spectru larg, cu un SPF ridicat, atât în rutina de îngrijire a pielii dimineața, cât pe parcursul zilei, persoanele cu ten gras mixt își pot proteja eficient pielea de razele UV dăunătoare, își pot menține un ten echilibrat și pot preveni orice deteriorare potențială sau prelungită a pielii. Prin urmare, este esențial ca persoanele cu ten mixt gras să acorde prioritate utilizării de protecție solară în regimul zilnic de îngrijire a pielii în timpul lunilor de vară.

Tu ce rutină de îngrijire a tenului folosești? Și nu uita, SPF is BFF!

Află mai multe detalii despre cum să îți aplici SPF-ul la plajă!

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *