Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Schimbarea locuinţei – cum să te muţi în 10 paşi simpli

Fiecare femeie ajunge în viaţă în această postură, de a schimba locuinţa. Eu am schimbat până acum 15 chirii şi deabia acum urmează să mă mut la casă proprie, aşa că vorbesc din experienţă. Ţin minte cum la primele mutări stresul era foarte mare, pe de o parte era frustrarea de a schimba din nou locuinţa, să mă adaptez din nou, să mă obişnuiesc cu noii vecini şi noul cartier. Dar poate stresul cel mai mare era acela organizatoric, mutarea propriu zisă, care includea mult efort, haos şi praf. Mă bucur să văd că azi reacţionez mult mai bine la mutări fiindcă ştiu cei 10 paşi esenţiali care te eliberează de stres şi te fac să devii productivă:

casa-noua
1.Aranjează casa nouă înainte să te muţi
Vezi casa nouă şi fă-ţi o idee despre cum vrei să fie. Dacă vrei să schimbi finisajele, să pui parchet sau gresie nouă, să vopseşti sau să văruieşti fă-o înainte să te muţi acolo. E mult mai uşor şi pentru muncitori dar şi pentru tine fiindcă se vor ocupa ei de tot şi nu o să îţi umpli toate lucrurile de praf.
2.Organizează totul în avans
Dacă noua casă e ok, aruncă o privire peste ea şi vezi ce duci cu tine în nouă casă şi ce poţi să arunci. Nu îl ultimul rând ocupă-te de partea logistică, caută o maşină cu care să poţi muta mobilă şi cutii în care să depozitezi toate cele.
3.Fă un buget
Mutatul nu e ieftin, sună la mai multe firme de transport şi fă un calcul câte ture ai nevoie şi cât o să te coste în final. În general firmele de transport nu oferă şi montaj/ajutor să duci bunurile în casă.
4.Lucrează eficient, împachetează în weekend
Nu începe împachetatul casei cu 3 săptămâni înainte, din lipsa de timp, după orele de servici, când eşti obosită. Nu o să mai ţii minte nimic unde ai pus şi în plus crede-mă că ai nevoie de majoritatea lucrurilor pt uzul zilnic. Cel mai bine începe cu 3 zile înainte de marea mutare şi împachetează eficient!
5. Scrie etichete pe fiecare cutie. Astfel toate lucrurile vor ateriza acolo unde trebuie şi dezpachetulul va fi mult mai uşor. Nu mai vorbesc cât timp economiseşti ştiind exact undee fiecare lucru!
6.Împachetează totul în saci şi cutii. Sacii sunt mai uşor de transportat, dacă îl legi bine poţi lua chiar doi o dată, câte unul în fiecare mână. Cutiile sunt bune fiindcă maximizezi locul folosit în masină, deci faci economie de bani fiindcă îţi intră mai multe!
7.Tacâmurile, în special cuţitele împachetează-le în hârtie şi apoi în material textil (o pătură) şi pune-le separat că să nu se taie nimeni în timpul transportului dar şi că să nu îţi taie din lucruri.
8.Eu recomand să angajezi o femeie care să te ajute în momentul în care dezpachetezi cu curăţirea obiectelor. De exemplu cărţile din biblioteca pline de praf, vasele etc, toate trebuie spălate şi curăţate înainte de a le monta în casa nouă. După o săptămâna de împachetat şi curăţat nimeni nu mai are chef să facă asta din nou!
9.Lenjeria de pat, săpunul, proasoape, pijama şi un set de haine curate să va lăsaţi deasupra, la vedere! Noaptea când terminaţi cu mutatul, tot ce visaţi e să faceţi un duş şi să vă culcaţi!
10. A doua zi, eliberează o zonă, eu cel puţin lucrez mult mai uşor atunci când nu stau în haos! Prefer o camera goală unde să duc cutie cu cutie şi să dezpachetez pe rând, punând direct totul la loc lor. Astfel lucrez mai eficient şi mai rapid.

Tu ce alte pont-uri ne dai?

Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *