Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sezonul perfect pentru capă, poncho şi şaluri

Fiecare articol de îmbrăcăminte are momentul lui de glorie. Uneori durează un sezon, un an sau chiar mai mulţi. Apoi se demodează şi după câteva decenii intră din nou în circuit. Fiecare din cele trei au fost adoptate de anumite case de modă care le-au făcut populare şi apoi au ajuns în comerţ, la preţuri rezonabile. Toamna aceasta capa, poncho şi șalurile fac furori. Se regăsesc în toate magazinele de renume şi au fost folosite excesiv pentru shooting-urile de sezon.

CAPA

capa-trend-toamna

Sursa foto: Modnimania

Începând de anul trecut sezonul de toamna a fost evidenţiat prin capă, un articol de îmbrăcăminte între palton şi şi poncho. Capa clasică are lungime medie, până la şolduri, este confecţionată dintr-un material gros precum cel folosit la palton însă are un croi mai lejer. Culorile cel mai des întâlnite sunt cele ale Pământului ( ocru, maro, crem, negru, camel etc) fiindcă acestea evidenţiază cel mai bine cusăturile. Capa închisă la culoare îşi ascunde trăsăturile şi se poate confunda uşor cu un palton, de aceea nu e recomandată. Unele sunt asimetrice (recomandate pentru femeile mai plinuţe), altele sunt drepte (recomandate pentru femeile slabe). Unele au forma braţelor, altele au două deschizături prin care poţi să îţi scoţi mâinile.
*Informativ preţul unei cape începe de la 150 ron în sus! Se întreţine la fel că un palton şi e destul de rezistent.

PONCHO  

poncho-fashion-tomana

Sursa foto: Zakoopi 

Poncho este haina ce se reinventează în fiecare sezon rece. Acesta provine din America de Sud unde poncho face parte din haina tradiţională a multor ţari. De mai bine de 5 ani poncho e la putere şi în Europa şi va mai rămâne mult timp fiind ideal în sezonul primăvară/toamnă. Dacă nu cunoaşteţi cum arată un poncho ei bine trebuie să ştiţi că acestea sunt pur şi simplu o bucată dreptunghiulară de ţesătură, o idee mai moale decât un palton, fără menci şi cu o deschidere centrală care permită să treacă capul. Acest guler este cel mai adesea mare şi pronunţat. Este haina ideală fiindcă oferă un look îngrijit, nu mai aveţi nevoie de fular şi există cu numeroase imprimeuri, care sunt în top anul acesta.
*Informativ preţul unui poncho începe de la 75 ron în sus! Acestea nu fac faţă cu brio la multe spălări, aşa că nu e o investiţie pe termen lung.

ȘALURI

Șalurile sunt eşarfele groase şi lungi din caşmir pe care le puteţi purta peste pulover, le puteţi înfăşura în jurul taliei, a gâtului şi le puteţi prinde chiar ca un poncho legat în talie cu un cordon sau curea. În trecut, şalurile se purtau mai mult în serile răcoroase de vară, puse pe umăr într-o plimbare la malul mării, însă toamna această şalul incluieşte cu succes geaca, fiind ideal pentru zilele blânde de toamnă. În culori vii sau neutre, modelul Burberry, cu franjuri sau fără, şalurile sunt pe val.

*Informativ preţul unui şal începe de la 50 ron în sus! Fiindcă se pot purta în mai multe forme, aproape tot anul, sunt o investiţie bună.

Totuşi înainte de a ieşi din casă cu ele ar fi bine să consultaţi meteo fiindcă nici una din cele trei opţiuni nu se pretează în zilele cu ploaie. Capa mai merge dacă aveţi şi o umbrelă, însă poncho şi şalul sunt total excluse.

Picture of Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *