Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Simptome, cauze şi tratarea infecţiei cu Candida

În primul rând Candida Albicans este un organism funghic care trăieşte în mod natural în corpul nostru. Nu doar în cel a femeilor ci şi la bărbaţi, copii şi vârstnici. Toată lumea are candida însă bacteriile bune se lupta constant cu ea pentru a o ţine sub control. Atunci când candida ajunge să se dezvolte prea mult şi bacteriile nu mai fac faţă, simţim simptomele ei.

Care sunt simptomele infecţiei cu candida:

La Femei celemai des se manifestă sub formă de infecţie vaginală. Simptomele sunt evidente (mâncărimi, fluid gros, brânzos, sângerări etc). Alte forme frecvente în care se manifestă candida atât la femei cât şi la bărbaţi sunt: afte bucale, iritaţii pe piele, ciupercă între degete etc.

De ce erupe candida atunci când faci tratament cu antibiotice şi cum să previi

Antibioticele atacă bacteriile din organism, dar ele nu ştiu să facă diferenţa între bacterii bune şi cele rele. După ce omoară toate bacteriile, nu mai are cine să se lupte cu Candida şi astfel aceasta erupe.Pentru a preveni o infecţie în timpul tratamentului cu antibiotice cereţi de la farmacistă pastile Anti-Micotice (care se administrează o dată cu antibioticele).

Cum să ştii exact dacă ai sau nu Candida

Dacă candida nu se manifestă sub forma unei infecţii vaginale atunci e destul de greu de depistat fiindcă simptomele ei sunt comune cu multe alte boli. Cele mai sigure sunt testele de laborator făcute din: sânge, scaun sau fluid vaginal. Dacă vreţi să vedeţi acasă număraţi de câte ori va scărpinaţi pe zi (peste 5 ori e deja un semn). Dacă aveţi poftă ridicată de dulciuri poate fi un alt semn.

Cum să tratezi candida

Pentru infecţiile vaginale, medicii recomandă ovulele cu antifunghic. Sunt 3 ovule, se introduc în vagin unul în fiecare seară, iar după cele 3 zile în mod normal candida se retrage şi e din nou ţinută sub control. Dacă aveţi alte simptome atunci există creme, pastile antifungice şi probiotice. Oricum în mod normal după maxim o săptămâna toate simptomele trec. Problema e că dacă nu e tratată corespunzător, sistemul imunitar devine imun la ea, bacteriile nu se mai luptă cu candida şi aceasta reapare lunar şi poate dura astfel şi ani întregi. O dată cu trecerea timpului Candida are şi alte impacte asupra organismului cum ar fi: oboseală, depresie, dureri de stomac, infecţii ale tractului urinar, colon iritabil, diaree, constipaţie, etc. De aceea e bine să mergeţi la medic şi să faceţi un tratament serios. Pe termen lung trebuie să urmaţi o dietă drastică cu alimente permise, să mâncaţi plante medicinale ce lupta împotriva Candiei , să renunţaţi total la alchool etc.

Candida este mortală!

După cum am spus şi mai sus, Candida trăieşte în corpul tuturor şi nu putem scapa de ea. Dacă este ţinută sub control acest organism nu ne creează probleme. Însă dacă nu este tratat mult timp şi ajunge în sânge, datorită simptomelor severe poate cauza moarte dacă aveţi organismul extrem de slăbit (în cazul celor cu cancer, HIV, etc).

Tu cum ai tratat Candida?

foto

Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări