Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Singură sau într-o relație?

Dezbaterea asta e veche de când e lumea: e mai bine să fii singură sau e mai bine să fii într-o relație? Îți propun să dezbați alături de mine avantajele și dezavantajele fiecărei părți și să descoperim împreună de ce e bine să fii single și de ce e bine să fii într-o relație.

Când ești singură, faci ce vrei!

Ești singură, nu îți dorești nicio relație pentru că te bucuri de independența ta, iar prietenele tale înțeleg asta. Pe de altă parte, ele au un partener și e ciudat când trebuie să ieșiți și tu ești singura fără pereche. Astfel, câteodată rămâi pe dinafară. Însă asta nu te deranjează prea tare pentru că, fiind singură în casă poți mânca/dansa/face ce vrei fără să te rușinezi de nimeni și-ți place să de bucuri de singurătate… în afara momentului când e un păianjen în casă! Atunci ți-ai dori să delegi cuiva sarcina de a scăpa de el. Desigur, câteodată ești copleșită de faptul că nu are cine să te îmbrățișeze într-o noapte friguroasă, dar apoi îți amintești că ai tot patul pentru tine și cât de bine e să te învelești cu toată pilota, ca un burrito. Dacă chiar vrei, poți flirta și ieși cu oricine vrei tu, nu trebuie să dai explicații nimănui, iar când ieși în oraș, de cele mai multe ori cineva se oferă să îți plătească băutura.

Atunci când ești singură poți să te axezi pe carieră, mai mult decât ai face asta în timp ce jonglezi și o relație, iar asta te bucură. Poate fi însă enervant când te-ai hotărât să fii singură, îți place viața ta și cei din jur, care nu au aceleași obiective ca și tine, nu îți înțeleg alegerea și te asigură că „va veni cineva să te dea și pe tine peste cap” sau că „ce e al tău e pus deoparte”. Încearcă să-i ignori și să nu pui la suflet ceea ce spun, nu ești cu nimic inferioară lor doar pentru că nu îți dorești pe cineva în viața ta.

Într-o relație anumite lucruri sunt garantate!

Dacă ești într-o relație, știi că poți depinde oricând de ajutorul persoanei respective. Dacă ai nevoie de un umăr să plângi, va fi acolo; dacă vrei să te îmbrățișeze noapte, în somn, o va face; dacă vrei să ieși și nu ai cu cine, va ieși cu tine; în fine, ai prins ideea. Pe de altă parte, partenerul tău va fi lângă tine tot timpul – va trebui să împarți cu el patul, masa, să faci compromisuri, să ieși și cu prietenii lui, chiar dacă nu-i placi, să îi comunici și lui când mergi undeva fără el și așa mai departe. Desigur, este dovedit științific că a fi într-o relație îți îmbunătățește calitatea vieții.

Când vine vorba de intimitate (și nu mă refer neapărat la partea sexuală, ci la intimitatea pe care o dezvolți în timp alături de cineva), te bucuri de o conexiune specială cu partenerul tău. Puteți petrece timp împreună fără să fie nevoie să interacționați neapărat. Vă puteți bucura de prezența celuilalt în aceeași încăpere și totodată de liniște și pace, pentru că sunteți atât de confortabili unul în jurul celuilalt încât liniștea nu mai e tensionată și ciudată, ci plăcută.

Când nu știi unde te afli

Când ai avut parte și de timp în care ai învățat să fii singură și de timp în care te-ai bucurat de o relație, poate fi greu să hotărăști dacă vrei să te avânți din nou într-o relație sau să rămâi singură, pentru a te orienta spre carieră și dezvoltare personală. În ceea ce privește discuțiile lansate de alții, trebuie să înveți să îți urmezi inima și să alegi ce e mai bine pentru tine în momentul respectiv. Ține minte că nu trebuie să fie o decizie permanentă, poți oricând să te răzgândești și nu, nu e niciodată prea târziu.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *