logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Totul despre ciocolată

Femeile iubesc ciocolata, multe spun că ciocolata este mai bună decât sexul iar bărbaţii spun că sexul e mai bun după ciocolata fiindcă e un produs afrodisiac. Eu va spun sincer că nu aş putea trăi fără ciocolată, o iubesc pur şi simplu, este momentul meu de plăcere culinară din fiecare zi. Ciocolata în stare pură e sănătoasă, cacao este o plantă şi ciocolata cu cel puţin 80% cacao este fericire şi sănătate în stare nealterată, plină de fier, fibre, grăsimi sănătoase şi magneziu. Problema este ciocolata cu lapte, cu diverse creme, cu bombonele, biscuiţi şi alte ingrediente care o fac o bombă calorică şi îi distrug proprietăţile. Evident ciocolata trebuie consumată ca o delicatese, o bucăţică două pe zi dacă aveţi grijă de siluetă, chiar şi din cea neagră. Personal preferata mea este cea „8Hours”, ciocolată neagră cu mentă fiindcă e atât de fină şi de bine compartimentată încât ştii exact cât trebuie să mănânci să nu sări calul.

În jurul meu cunosc foarte multe femei care iubesc ciciolata dar nu prea ştiu multe despre ea de aceea m-am gândit să va scriu multe informaţii. Citeşte şi apreciază ciocolata, alimentul magic de care ne-am îndrăgostit.

Ciocolata nu s-a născut în Belgia
Multă lume crede că ciocolata a luat naştere în Belgia fiindcă ciocolata belgiană este foarte apreciată în întreaga lume şi se ştie că e cu tradiţie însă surpriză, ciocolata s-a născut într-o companie din Anglia în 1842 iar ingredientul esenţial, cacao există doar în America Centrală şi de Sud, Vestul Africii şi Asia de Sud.

Ciocolata nu se face dintr-o floare
Cacao e o plantă asta e adevărat dar ciocolata se face din arborele de cacao care produce fructe iar aceste fructe au înăuntru seminţe. Ei bine ciocolata este făcută din seminţe fermentate, încălzite şi folosite raw adică fără să ajungă la 40 de grade. Pentru o ciocolată e nevoie în medie de 200-250 de seminţe! Te gândeşti câte seminţe ai mâncat în copilărie?
Când se consumă cea mai multă ciocolată
Conform statisticilor ciocolata se consumă în cea mai mare cantitate în săptămâna Paştelui datorită ouălor şi a iepuraşilor de ciocolată, coşuri cadou etc! În această perioada 70% din dulciurile consumate au ciocolată. Aş spune că în România nu e aşa, la noi se consumă mai mult cozonac şi prăjituri dar în alte ţări ciocolata e baza.

Despre culturile de arbori de cacao
Fiecare arbore de cacao începe să producă seminţe deabia după 4-5 ani şi de-a lungul „vieţii” face aproximativ 2500 de seminţe. Arborele trăieşte în medie 200 de ani dar doar inprimii 25 faceseminţe! Un alt lucru interesant şi prea puţin cunoscut e că plantaţille de cacao erau lucrate de sclavi, copii şi adulţi şi nici azi nu s-au schimbat prea mult lucrurile. Pentru a nu promova asta e bine să cumpăraţi ciocolată de la brandurile certificate pentru calitate (care asigura o muncă decentă acelor oameni).

Ciocolata este folosită în scop medicinal
Ciocolata este folosită în multe culturi pentru o varietate de proprietăţi medicinale, magice şi mitice. Din acest motiv, este cunoscută şi sub numele de “hrana zeilor”. Ciocolata este utilizată pentru a trata formele uşoare de depresie, libido scăzut, hipertensiune arterială şi oboseală în multe culturi şi s-a dovedit faptul că NU produce acnee!
Cu alte cuvinte ciocolata e sănătoasă, e un anti-depresiv natural, este delicioasă şi nu îngraşă cât timp o consumăm cu moderaţie! Aşa că nu trebuie uitată pe raft!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *