logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Totul despre hainele vintage

Pentru femeile cu adevărat pasionate de modă, hainele vintage sunt ca nişte mici comori, incredibil de apreciate în înalta societate. Bucuria hainelor vintage nu vine neapărat din laudele şi invidia tuturor, ci plăcerea pe care o ai atunci când mergi la „vânătoare” de piese vestimentare sau accesorii care într-adevăr sunt vintage şi fac parte din alte epoci. Să înveţi să cumperi haine vintage este o adevărată artă, un pas înainte făcut de femeile moderne, dar care iubesc lumea modei mai presus de hainele prezentate în mall-uri şi caută să se îmbrace diferit, combinând haine vintage cu accesorii moderne. Femeile care cunosc istoria modei ştiu cât e de greu să găseşti o haină cu adevărat vintage şi nu doar „second hand”, de aceea am cerut de la ele câteva sfaturi care sperăm să va fie de folos:

Care este diferenţa dintre hainele vintage şi haine second hand?

În primul rând, hainele care au fost fabricate înainte de anii `60 au anumite trăsături prin care le puteţi diferenţia, ca să ştiţi că sunt vintage: au fermoare metalice, cusăturile festonate şi etichetele sindicale imprimate cu albastru. Vintage înseamnă ceva special, o haină, un pantof, un accesoriu care a reuşit să învingă testul timpului şi să îşi păstreze acelaşi farmec, a rămas relevant din punct de vedere a calităţii, a semnificaţiei istorice sau culturale, o provenienţă interesantă etc.

Începe prin a cauta o haină clasică, uşor de identificat

Un mod uşor de a te iniţia şi a recunoaşte hainele vintage se face prin intermediul istoriei. Învaţă despre hainele dintr-o anumită perioadă, cele de după 1950 vor fi cel mai uşor de identificat fiindcă sunt dintr-un timp apropiat. Spre exemplu, caută vestele din 1950 sau rochiile de tip little black dress din 1960. Acestea le puteţi găsi uşor în magazinele specializate pe haine vintage şi o dată ce le cumpăraţi le puteţi purta în viaţa de zi cu zi, ele au rămas piese vestimentare care nu se demodează niciodată.

Hainele vintage vs hainele moderne

Hainele vintage sunt mult mai scumpe decât cele moderne, aşa că de ce ar cumpăra cineva haine vechi şi scumpe când le poţi cumpăra noi şi mult mai ieftine? Ideea e că hainele vintage sunt mai calitative, au fost făcute cu mai multă atenţie la detaliu, probabil te mai ţin cel puţin 10 ani de acum înainte, în timp ce hainele noi sunt făcute pe bandă rulantă, nimeni nu mai pune în ziua de azi atâta efort în crearea lor, când oricum moda se schimbă atât de repede încât sezonul următor vei cumpăra cel mai probabil altele. O regulă a hainelor vintage e că cu cât sunt mai vechi cu atât sunt mai scumpe, însă după cum v-am spus merită.

În final, trebuie să ştiți că hainele vintage nu se găsesc uşor, ci trebuie să căutaţi mult după ele, nu va lăsaţi păcăliţi de vânzătorii care vă cred naivi şi încearcă să vă vândă haine vechi, dar fără nici o valoare. Uitaţi-vă după marca, îmbrăcaţi-le, simţiţi-le textura, hainele vintage miros într-un anumit fel, au un material mult mai fin şi mai de calitate, însă după ce o să vă obişnuiţi mâinile şi ochii cu ele, o să vă fie mult mai uşor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *