Mulţi nu cunosc deloc stilul de viaţă hippy şi când vorbesc despre el se gândesc la nişte nomazi nespălaţi care militează pentru dragoste şi pace. Da, ai dreptate, aşa se manifestau hipioţii din generaţiile bunicilor noştri însă azi, să fii un hippy înseamnă să treci la un stil de viaţă mai sănătos şi natural. De fapt toată lumea vorbeşte despre asta doar că mulţi nu îl asociază cu numele de hippy fiindcă nu vor să fie consideraţi nebuni sau că militează pentru o anumită „sectă”.
Ce înseamnă stilul de viaţă hippy şi cum poţi să îl adopţi
Dieta – unul din primele semne că vrei să aderi la stilul hippy este grija faţă de sănătate şi animale. Dacă îţi doreşti suficient de mult, poţi trece pe un stil de viaţă vegetarian. Dacă nu, tot poţi face câteva schimbări de alimentaţie care o să-ţi facă bine: nu mai mânca semipreparate, consumă cât mai multe alimente din piaţă de la ţărani (inclusiv lapte, miere, ouă, etc), încearcă iaurtul preparat în casă, apă filtrată, consumă ouă crude fiindcă sunt sănătoase, uleiuri naturale, propolis, seminţe şi samburi, suplimente precum uleiul de cod, spirulină etc! Consumă mâncare care într-adevăr te hrăneşte, din care ai ce substanţe nutitive să extragi!
Ajută-i pe alţii – Un hippy adevărat are grijă nu doar de sine ci şi de animale ci mai ales de cei din jurul lor. Poate vă amintiţi nomazii care umblau cu câinii vagabonzi după ei. De fapt să adopţi un câine comunitar e un lucru bun. Dar dacă asta ţi se pare prea mult poţi să devii o persoană ce se implică în campanii umanitare, poţi alege să donezi bani, obiecte, haine celor ce au nevoie şi în accelasi timp puteţi trece pe la orfelinate sau case de bătrâni şi să daţi o mâna de ajutor. Un program de voluntariat te conduce încet dar sigur spre o viaţă în stil hippy.
Începe un stil de viaţă mai eco, mai „planet friendly” – Să îţi pese de tine, de animale şi de cei din jur nu e destul dacă nu îţi pasă de mediul înconjurător. Planeta noastră nu e un mediu cu resurse inepuizabile şi mulţi încă nu conştientizează asta. Energia, petrolul, gazele, nimic nu ţine la infinit. Mulţi îşi trăiesc viaţa conform proverbului „După mine Potopul” ceea ce e foarte rău fiindcă acceaşi oameni construiesc palate pentru generaţiile următoare fără să realizeze că un mediu mai curat şi mai puţin poluat e poate colacul de salvare a generaţiilor care vin! Aşadar ia parte la campaniile de plantat arbori, ai grijă de plante, consumă cât mai puţină energie, închide becurile şi televizorul când nu te uiţi, etc.
Stilul hippy se aplică nu doar la oameni, animale şi mediul înconjurător cât şi în hainele pe care le purtăm, mobilă şi locuinţa noastră. Un hippy adevărat iubeşte ideea de reciclare, astfel că puteţi face destule ornamente homemade din obiectele pe care le aveţi deja. Dacă vă place stilul vintage şi faceţi cumpărături în magazine secound hand sunteţi deja pe drumul de a deveni o persoană hippy.