Search
Generic filters
Exact matches only

Unghiile perfecte în 8 paşi

Multe dintre noi ne bazăm pe sfaturile primite de la saloanele de înfrumuseţare sau pe articolele citite în revistele de fashion. Însă când vine vorba despre ce e mai bine pentru unghiile noastre, dermatologii sunt cei care vă pot spune ce e mit şi ce e adevăr în toate sfaturile pe care le primiţi. Iată câteva idei care vin direct de la profesionişti, pentru a avea unghii elegante şi sănătoase.

  1. Nu vă atingeţi de cuticule. Recomandarea numărul unu din partea experţilor e să nu tăiaţi sau să le împingeţi spre interior. Acestea sunt bariera naturală pentru bacterii aşa că dacă le tăiaţi, acea protecţie se pierde. Dacă le tăiaţi, de cele mai multe ori vă alegeţi cu zone roşii sau chiar umflate, aşa că cel mai bine este doar să folosiţi o cremă emoliantă pentru ele.
  2. Evitaţi întăritorii de unghii. Cu excepţia cazurilor în care unghiile sunt extrem de fragile, este bine să nu aplicaţi aceste soluţii. Pe lângă faptul că nu au fost testate pentru a se vedea ce efecte au asupra unghiilor, nici nu a fost dovedit vreun beneficiu de pe urma utilizării lor.
  3. Hidratați unghiile şi cuticulele. Dacă unghiile au tendinţa de a se rupe, acest fapt este de multe ori cauzat de lipsa hidratării. Aşa că cea mai simplă soluţie este să foloseşti o cremă sau un ulei hidratant în jurul cuticulelor.
  4. Luaţi suplimente de biotină. Biotina face parte din familia vitaminei B şi ajută unghia să fie mai puternică şi să nu se rupă la fel de uşor. Un studiu recent făcut pe 45 de oameni cu probleme severe ale unghiilor a arătat că 91% dintre subiecţii care au luat zilnic 2.5 mg de biotină au avut parte de îmbunătăţiri semnificative în sănătatea unghiilor.
  5. Evitaţi vizitele la saloanele de manichiură. Cu toate că ne simţim răsfăţate atunci când ni se face o manichiură profesionistă, chimicalele folosite vă pot face mai mult rău. Pe deasupra, dacă normele de igienă din salon nu sunt respectate cu stricteţe, vă puteţi alege şi cu infecţii. E mai bine să vă ocupaţi singură de acest aspect sau să cereţi ajutorul unei prietene.
  6. Limitaţi contactul cu produsele chimice. Asta presupune să aveţi grijă ce detergenţi folosiţi în bucătărie sau pentru curăţenia casei. Fie găsiţi soluţii naturale care nu dăunează mâinilor şi unghiilor, fie purtaţi mănuşi atunci când spălaţi vase. Este foarte important să verificaţi şi efectele pe care şamponul îl are asupra unghiilor. Dacă observaţi că sunt mult mai aspre după ce vă spălaţi pe cap, s-ar putea să fie din cauza substanţelor pe care acesta le conţine.
  7. Aveţi grijă şi de unghiile de la picioare. Toate sfaturile şi metodele de îngrijire trebuie aplicate şi pentru pedichiură. Dacă vă faceţi pedichiura la un salon e important să vă duceţi cu voi propriile instrumente, deoarece unghiile de la picioare sunt mult mai predispuse infecţiilor.
  8. Urmăriţi unghiile pentru a vedea dacă aveţi probleme de sănătate. De multe ori culoarea unghiilor sau textura lor ne pot da semne că un anumit organ nu funcţionează corespunzător. De exemplu, dacă unghiile încep să capete o culoare foarte albă, acest lucru poate fi un semn că aveţi probleme cu ficatul. Unghiile galbene care încep să se îngroaşe pot semnala probleme cu plămânii. E important să observaţi astfel de simptome şi să consultaţi un specialist.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *