logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai potrivite meserii pentru bărbați

Istoria ne învață că a existat mereu o diferență între bărbați și femei în ceea ce privește ocupațiile acestora. Acest lucru sedatorează faptului că există anumite activități care se potrivesc mai bine unora sau altora. Spre exemplu, cu secole în urmă, bărbații se ocupau exclusiv cu vânătoarea și războiul, în timp ce femeilor le reveneau celelalte responsabilități deloc ușoare din jurul locuinței.

Omenirea a evoluat mult de atunci, de aceea este greu de crezut că în urmă cu doar 50-60 ani se făcea încă o discriminare foarte mare împotriva femeilor care încercau să pătrundă pe piața muncii dominată de bărbați. Din fericire, în zilele noastre, femeia a dobândit dreptul de a lucra de la egal la egal cu bărbatul, dovedind în repetate rânduri că are calități care îi permit să reușească chiar mai bine decât acesta în anumite domenii care cu puțină vreme în urmă erau considerate tabu pentru ea.

Cu toate acestea, există și în prezent meserii care se potrivesc mai bine bărbaților decât femeilor, chiar dacă acest lucru nu reprezintă neapărat o regulă.

  • Pompier

Meseria de pompier este una dintre cele mai respectate ocupațiidin societate, potrivite pentru bărbații puternici, curajoși și responsabili.

  • Pilot de avion / curse

Ce poate fi mai frumos decât condusul unei mașini cu 350 km/h? Pilotatul unui avion cu 800 km/h. Deși necesită o pregătire intensă și un set de abilități bine definite, ambele se numără în topul meseriilor de vis ale oricărui bărbat.

  • Bucătar

Contrar percepției generale, cei mai buni bucătari ai lumii sunt bărbați. Iar dacă unii dintre reprezentanții sexului masculin nu vor să audă de bucătărie, alții sunt pur și simplu îndrăgostiți de gătit. În plus, femeile consideră că meseria de bucătar îi oferă unui bărbat un anume sex-appeal, lucru care nu are cum să dăuneze.

  • Programator

Domeniul IT este dominat de bărbați, care de regulă sunt mai atrași de tehnologie decât femeile.

  • Șofer de tir / camion

Pasiunea pentru condus împărtășită de majoritatea bărbaților face ca acest job să fie atrăgător pentru mulți dintre ei.

  • Constructor

Efortul fizic solicitant din domeniu face ca această meserie să se potrivească cel mai bine bărbaților. Putem întâlni însă și femei, cel mai des în funcția de inginer.

  • Pescar profesionist

Dorința de relaxare, de ieșire în natură și satisfacția de a captura pradafac din această profesie una destul de populară printre bărbați, deși cei mai mulți se mulțumesc cu pescuitul amator.

  • Arbitru

Vorbind exlusiv despre fotbal, până nu de mult, profesia de arbitru era îndeplinită doar de către bărbați, în special pentru că sportul acesta era practicat doar de aceștia. Femeile arbitru au apărut dată cu introducerea fotbalului feminin.

Cu siguranță, jobul la care visează toți bărbații este acela de rege. Din păcate însă, pozițiile sunt tot mai puține la număr și sunt ocupate deja pentru mai multe generații. Din această cauză, va trebui să ne mulțumim cu ceea ce societatea, calitățile și posibilitățile noastre vor putea să ne ofere.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *