Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să dobândești un stil de viață mai sănătos?

Să recunoaștem, mulți dintre noi nu duc întocmai stilul de viață sănătos pe care l-am dori, motiv pentru care simțim adeseori nevoia de revitalizare și de recuperare a energiei pierdute în aglomerația și în stresul cotidian. De aceea, iată câteva metode la care putem apela nu doar pentru revitalizare, ci și pentru schimbarea stilului de viață într-unul mai sănătos.

Servitul micului dejun

Este unul dintre principalele lucruri care ne ajută să dobândim energia necesară de dimineață. Micul dejun servit în fiecare zi ne oferă vitalitatea de care avem nevoie pentru a reuși să trecem cu brio peste provocările din prima parte a zilei, oricare ar fi acestea. În plus, ne ajută să ne menținem și greutatea corporală optimă.

Crearea unei rutine corecte a somnului

Specialiștii recomandă între 6 și 8 ore de somn în fiecare noapte. Pentru un somn sănătos, însă, asta nu este suficient. Contează și intervalul orar în care dormim. Spre exemplu, mult mai bine ne simțim atunci când ne culcăm la 11:00 seara și ne trezim la 7:00 dimineața, decât atunci când ne punem la somn la 1:00 noaptea și ne trezim la 9:00 dimineața. Nici somnul prea lung nu este recomandat, pentru că va da ritmul natural peste cap.

Hidratarea

Zilnic, fiecare persoană trebuie să consume circa 2-2.5 litri de apă. Cafeaua și alcoolul nu intră în categoria lichidelor sănătoase și recomandate. În primul rând, acestea provoacă deshidratarea, iar în timp ce corpul se luptă să elimine substanțele toxice, pielea noastră devine tot mai îmbătrânită și încărunțită.

Expunerea la soare

Fiecare dintre noi trebuie să petreacă cel puțin 10 minute pe zi în lumina și căldura soarelui, deoarece corpul nostru are nevoie de vitamina D, pe care o obținem în aer liber, înconjurațide lumină naturală, care ne va reda energia și vitalitatea de care avem nevoie.

Exerciții fizice

Sportul, practicat corect și regulat, oferă un stil de viață foarte sănătos. Indiferent de ceea ce dorim să facem, este important să facem mișcare, să alergăm în aer liber și să depunem efort fizic pentru a oxigena celulele organismului și a crește nivelul de energie.

Vă invit și pe voi să împărtășiți ideile și sfaturile voastre pentru un stil de viață cât mai sănătos, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Vezi care sunt cele 7 aplicații care te pot ajuta cu exercițiile fizice.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări