logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți alegi mașina în funcție de tipul de bărbat care ești

Alegerea mașinii personale nu a fost niciodată o treabă ușoară pentru un bărbat. Încă de când eram copii ne era greu să ne alegem mașinuța preferată, dar o mașină reală ne creează mult mai multe dificultăți.

Primul aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți cumperi o mașină este bugetul. Odată stabilit, trebuie să calculezi cât de mult te costă întreținerea ei, cât costă taxele, iar mai apoi trebuie să vezi pentru ce o vei folosi.

Bărbatul tânăr, energic și un pic nonconformist își va alege cu siguranță o mașină sport, cu mulți cai putere și care să fie capabilă să prindă o viteză sporită. Mașina va ieși în evidență prin design, marcă și culoare și va fi folosită mai ales pentru plimbări prin oraș, pentru a impresiona fetele și poate pentru niște drifturi.

Bărbatul matur va fi puțin mai chibzuit pentru că a trecut peste etapa când doar caii putere contau, și va alege o mașină elegantă, cu un bun raport preț-performanță foarte bun. Acum se iau în calcul toate costuri aferente și alegerea mașinii se va baza mai mult pe rațiune decât pe subiectivism.

Bărbatul familist este bărbatul căsătorit care are deja copii sau are în plan să devină tatăl câtorva. Acesta trebuie să se orienteze către o mașină mare, încăpătoare și sigură pentru familia lui. De obicei soluția potrivită este o mașină break, care are mult spațiu în portbagaj astfel că poți pleca liniștit într-o excursie cu familia ta. Trebuie să cauți o mașină care să consume puțin și care să fie ușor de întreținut în caz contrar vei avea nevoie să te împrumuți în bancă numai pentru a schimba niște piese.

Bărbatul „muncitor”  cumpără mașina pentru a munci cu ea și nu pentru plimbări prin oraș. Ea va fi folosită la cărat și va intra poate și pe drumuri de la țară. Această mașină trebuie să fie ieftină, să aibă un raport bun preț-performanță, și nu trebuie neapărat să fie impecabilă, iar piesele să fie ieftine. Firmele de dezmembrări sunt o bună opțiune pentru atunci când ai nevoie de componente pentru mașină.

În cazul bărbatului cu adrenalină și căruia îi place să călătorească pe drumuri accidentate soluția perfectă este o mașină de tip jeep care să aibă suspensii bune. Avantajul unui astfel de tip de mașină este faptul că poate fi folosită și în oraș, dar și în zone montane de exemplu. Consumul și costul întreținerii sunt dezavantajele majore ale mașinilor de teren.

Bărbatul clasic va fi mereu fascinat de modele vechi și clasice de mașini. Nu îl interesează noile tehnologii și crede că mașinile actuale nu au aceeași calitate ca și cele de acum câteva decenii. Este dispus să investească bani în restaurarea unei mașini vechi numai pentru că îi place acel model.

Citește și câteva sfaturi despre cum să-ți îngrijești mașina.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *