logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți revii din mahmureală

Mahmureala este o problemă comună după o petrecere mai ales dacă am savurat un pahar în plus. Mulți dintre noi se trezesc dimineața cu o durere de cap interminabilă și cu o stare generală de rău. În rândurile de mai jos veți găsi câteva sfaturi necesare pentru a scăpa de mahmureală, dar și pentru a reduce preventiv efectele acesteia.

Hidratarea, atât înainte de somn cât și după ce te trezești, este un bun remediu pentru a mai scăpa de efectele nedorite cauzate de câteva pahare în plus. Apa plată sau poate un ceai ar trebui să fie alegerea ta și nu alte băuturi cum ar fi sucurile. Cafeaua nu este recomandată fiindcă este un puternic diuretic, iar pentru o ceașcă de cafea va trebuie să bei două căni de apă pentru a nu te deshidrata mai mult decât înainte.

Mâncarea ar trebui să ajungă cât se poate de repede în organism. Chiar dacă nu îți vine să mănânci, așteaptă puțin și încearcă să faci acest lucru. La început îți va sta mai mult în gât, dar ușor, ușor îți va veni și pofta de mâncare. Ouăle, poate și puțină carne, dar și lactatele de genul laptelui sana care să fie puțin acrișor te vor ajuta să îți revii foarte repede. Oricum o masă copioasă îți va fi de ajutor.

În urma deshidratării, corpul pierde foarte multe minerale și vitamine. Vitaminizarea ar trebui să îți vină în ajutor, iar dacă nu ai un supliment cu multivitamine la îndemână, atunci măcar o pastilă de vitamina C sau una care conține vitaminele din complexul B ți-ar fi de un real folos. Desigur, cel mai bine și cel mai bine, ar fi ca aceste vitamine să fie luate din fructe precum lămaia, portocala sau bananele sau chiar și din legume.

În cultura tradițională s-a încetățenit practica de a consuma puțin alcool când ești mahmur pentru a scăpa de mahmureală, pe principiul din bătrâni „Cui pe cui se scoate.” Doctorii spun că trebuie să lăsăm organismul îți revină și că în acest moment alcoolul este toxic, dar o băutură slabă precum o bere ar putea fi de ajutor mai ales că are destule minerale și vitamine.

Murăturile sunt, din câte se pare, o soluție universal valabilă în estul Europei. Datorită gustului lor și a substanțelor pe care le conțin pot fi luate în calcul ca și o soluție în caz de „avarie”.

Exercițiile fizice și o plimbare în aer liber sunt alte două lucruri care ar trebui încercate. Primul dintre ele te ajută să elimini toxinele și în maxim o oră nu vei mai resimți efectele mahmurelii, iar cel de-al doilea va ajuta la oxigenarea creierului și astfel îți vei reveni mai repede mai ales dacă e frig afară. În caz de caniculă, nu trebuie apelat la cea de a doua soluție în niciun caz.

Alte sfaturi utile:

  • Mănâncă bine înainte să consumi alcool;
  • Nu amesteca băuturile;
  • Pentru fiecare pahar de băutură bea un pahar de apă;
  • Pentru a asimila băutura, organismului îi este necesară o oră. Nu bea foarte des, un pahar pe oră te va ajuta să scapi de mahmureală.
  • Fă un duș nici prea cald, nici prea rece. Te va ajuta să te trezești.
  • Bea lapte sau ulei de măsline înainte pentru că te va ajuta să minimizezi cantitatea de alcool pe care o absoarbe corpul.
  • O partidă de sex poate fi o soluție pentru a scăpa de mahmureală. Se aplică mai ales dacă nu ai băut în cantități industriale.
  • Odihnește-te bine. Încearcă să dormi câteva ore.
  • Înainte de somn ia o aspirină sau un paracetamol cu un pahar sau două de apă. Dimineața te vei trezi aproape fresh. Works every time. 🙂

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.