logo
Generic filters
Exact matches only

Cum să ne protejăm de virozele toamnei

Toamna este unul dintre cele mai capricioase anotimpuri. Virozele toamnei nu mai sunt un secret pentru nimeni. Pe lângă frumuseţea deosebită pe care o conferă, acest anotimp aduce şi mai multe boli de sezon. Cele mai frecvente boli de sezon sunt virozele respiratorii. Astfel, copiii şi persoanele mai în vârstă sunt extrem de expuse. Aceste viroze sunt atât de prezente din pricina modificărilor bruşte de temperatură, într-o perioadă relativ scurtă de timp.  Mai exact, organismul nu este obişnuit să facă o tranziţie de la temperaturi caniculare la temperaturi cu mult sub medie.

Alimentaţia corectă ne poate ţine departe de virozele toamnei

Este bine de ştiut că o alimentaţie corectă ne întăreşte semnificativ  întreg sistemul imunitar. O alimentaţie corectă înseamnă că trebuie să respectăm cu stricetele programul celor 3 mese de peste zi şi să nu sărim peste niciuna din ele (în special micul dejun). În cadrul alimentației va trebui să includem cât mai multe fructe şi legume proaspete. Şi avem toate motivele să facem acest lucru, mai ales că toamna este sezonul lor.

Stilul de viaţă ne poate proteja de virozele toamnei

Virozele toamnei fac ravagii mai mult în rândul celor care au un stil de viaţă sedentar. Dacă vrem să ne ţinem departe de supărătoarele viroze ale toamnei, este recomandat să facem cât mai mult sport. Există şi persoane care nu pot practica un sport de performanţă. Acestora le este recomandat să facă câteva exerciţii fizice uşoare sau plimbări relaxante. Mediul de viaţă activ, împreună cu o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată ne păzezsc foarte bine de virozele toamnei.

Alte metode de prevenţie contra virozelor

Atunci când dorim să mergem afară este recomandat să luăm o haină în plus, pentru că temperaturile sunt într-o continuă depreciere. Evident că pe parcursul zilei s-ar putea să nu simţim acest lucru. Însă de îndată ce seara îşi face apariţia, temperaturile tind să scadă foarte mult. De asemenea, şi dimineţile sunt foarte reci, bineînţeles în comparaţie cu dimineţile de vară, când eram obişnuiţi încă de la primele ore cu temperaturi foarte ridicate. Mai există o soluţie care nu este agreată de foarte mulţi şi aceea este vaccinarea. Voi cum vă protejaţi de virozele toamnei?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *