Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să organizezi o petrecere de Crăciun reușită

Imediat ne bate la ușă și sărbătoarea Crăciunului și probabil deja ne aflăm în mijlocul pregătirilor pentru acest eveniment.

Poate ești un bărbat care anul acesta vrea să facă ceva mai deosebit de Crăciun. Poate îți plac petrecerile și te simți foarte bine în compania prietenilor tăi. Știi și tu precum știu și ceilalți că ești în stare să faci Crăciunul mai memorabil decât este deja.

Dacă cele de mai sus ți se potrivesc de ce să nu organizezi o petrecere de Crăciun cu adevărat specială care îți crească popularitatea la cote maxime?

Aceasta nu trebuie să aibă neapărat loc chiar pe data de 25 decembrie, ci poate fi și cu câteva zile înainte sau după.

Pentru început, ca de altfel orice lucru care necesită un minim de organizare, ar fi bine să realizezi o listă, care să îi conțină pe cei pe care dorești să îi înviți. După ce ai terminat de făcut lista trebuie să te gândești ce ar vrea să facă oamenii aceștia la petrecere, iar mai apoi să îți stabilești bugetul.

Invitațiile le poți trimite pe e-mail în majoritatea cazurilor, însă desigur că mai sunt și excepții, cum ar fi noua colega drăguță de la muncă. Mesajul tău trebuie să conțină data, locul, ora desfășurării petrecerii, datele tale complete de contact și ce ar trebui să aducă invitații. Nu uita să le soliciți și un răspuns pentru a ști dacă vor veni sau nu.

Cel mai simplu ar fi ca petrecerea să se desfășoare la tine acasă, însă poți închiria și un spațiu dacă tu crezi că ar fi nevoie. Dacă alegi prima situație, ai grijă să faci o curățenie exemplară în casă înainte de venirea invitaților.

În ceea ce privește mâncarea poți face tu un aperitiv simplu și un grătar, nu ar trebui să îți pună mari probleme, însă dacă vrei ceva mai sofisticat poți apela și la o firmă de catering. Chiar dacă ai și tu destulă băutură alcoolică le poți specifica invitaților să mai aducă și ei câte ceva pentru a te asigura că va ajunge.

Bun, am ajuns la decorații. O petrecere de Crăciun ar trebui în mod clar să aibă măcar puțin din spiritul sărbătorilor de iarnă așadar ai grijă să utilizezi beteală, globulețe și orice altfel de decorații mai ai prin casă. Luminile de brad le poți folosi pentru a crea o atmosferă ca de club dacă dorești.

Ai grijă însă ca totul să fie aranjat frumos și cu bun gust.

Chiar dacă tu nu ai nevoie în mod deosebit de cadouri sau alte lucruri de genul acesta, poate că unii dintre invitați vor simți nevoia să ofere și să primească astfel de surprize. Secret Santa îți poate veni în ajutor și chiar va fi distractiv pentru cele mai multe persoane prezente.

Nu uita să fii o gazdă bună și generoasă. Ai grijă ca toți invitații tăi să se simtă bine și fă tot ce îți stă în putință pentru ca acest lucru chiar să aibă loc.

Pentru fumători ai putea amenaja un loc special în care aceștia să poată fuma în voie. De asemenea, ai grijă să nu bei mai mult ca invitații tăi, tu trebuie să fii cea mai trează persoană de acolo.

Ca și gazdă ar fi bine să te asiguri că toată lumea ajunge în siguranță acasă și că ai și încă două-trei locuri de dormit pentru cei care vor să rămână la tine peste noapte. Nu uita nici de mâncarea pentru micul dejun, va fi cu siguranță nevoie de ea după o noapte de pomină.

După ce pleacă toată lumea îți poți spune în sfârșit că ai dat o petrecere grozavă, toată lumea s-a distrat și că tot ce ți-a mai rămas de făcut este să faci un pic de curățenie.

Vei organiza anul acesta o petrece de Crăciun?

Citește și cum să organizezi o petrecere a burlacilor reușită.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *