logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce e bine să fii propriul tău șef

Dacă ai trecut prin experiențe nefaste la locul de muncă sau te-ai plictisit de ceea ce faci și de șefii care știu numai să dea ordine, poate că ar fi cazul să îți deschizi tu propria afacere.

Dacă ești un bărbat cu destul de multă prezență de spirit pentru a conduce o firmă,  dacă ai una sau mai multe idei care îți vor aduce succesul, nu ar trebui să te temi de această nouă experiență.

Acum e momentul să dai frâu liber spiritului tău antreprenorial pentru a beneficia din plin de oportunitățile vieții. Reține că nu trebuie neapărat să îți deschizi o firmă ci poți lucra ca și liber profesionist (freelancer) în multiple domenii de activitate.

Iată care ar fi avantajele pe care le-ai avea dacă ai face trecerea de la a fi un simplu angajat, la a fi propriul tău șef:

Poți lucra oricând și de oriunde

Ai o mare flexibilitate în a alege locul și orele între care lucrezi. Tu decizi ce ai de făcut, îți faci singur programul și îți alegi modul în care te achiți de sarcini. Poți lucra toată noaptea dacă e nevoie și a doua zi te poți odihni, împărțirea timpului depinde numai de tine.

Ești responsabil de cât câștigi

Dacă vei munci mult și vei face o treabă de calitate vei câștiga sume decente de bani. Tot profitul pe care îl vei obține îți va rămâne ție. Gata cu munca titanică și prost plătită, acum tu ești responsabil de cât de mulți bani câștigi și de succesul afacerii tale.

Dai dovadă de mai multă creativitate

Acum îți poți pune în practică ideile, poți crea noi produse și servicii, fără ca nimeni să îți spună că nu se poate sau că e o idee proastă. Bineînțeles înainte de a te apuca de ceva realizează un scurt studiu de piață pentru a vedea dacă e fezabil ceea ce vrei să faci.

Creativitatea te poate ajuta să intri pe piață și chiar să devii liderul ei, însă trebuie să îți cântărești foarte bine ideile pentru a putea lua cea mai bună decizie.

Vei avea parte de provocări

Dacă îți place să riști, dacă te-ai plictisit de actualul loc de muncă pentru că nu mai ai parte de provocări și nu te ajută să te dezvolți, atunci poate e timpul să faci un pas în față.

Vei avea parte de probleme, de adrenalină, de noi provocări, însă dacă rezultatul final va fi pozitiv, te vei simți mai împlinit ca niciodată.

Nu te poate concedia nimeni

Acesta este poate unul dintre cele mai importante motive pentru care este bine să devii propriul tău șef. Te poți răzgândi în ceea ce privește modul de abordare a activității tale și nu va exista nicio șansă ca cineva să te dea afară. Ai scăpat de grija aceea că poți fi concediat și vei rămâne fără o sursă de venit chiar dacă tu faci o treabă grozavă la locul de muncă.

Reține că există anumite riscuri dacă decizi că vrei să îți deschizi propria afacere. Poate la început lucrurile nu vor merge extraordinar de bine însă e posibil ca după un timp să meargă într-o direcție bună. Depinde numai de tine dacă accepți sau nu aceste noi provocări.

Tu te-ai gândit vreodată să devii propriul tău șef?

Citește și despre cum listele te pot ajuta să devii mai organizat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.