logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Despre atitudinea bărbatului modern

Sursă foto: dreamstime.com

Atitudinea reprezintă în sine un termen dificil de definit, pentru că are atât de multe implicații. Atitudinea bărbatului se referă în principal la comportamentul acestuia față de familie, de colegi, de prieteni, de societate și de el însuși.

În viața personală sau în cea profesională, atitudinea este cea care asigură eșecul sau succesul unui bărbat. Diferențierea pozitivă de comportamentul celorlalți duce la scoaterea în evidență a calităților care pot aduce succesul.

Bărbații adevărați din ziua de astăzi nu mai sunt  acei masculi alfa care consideră că totul li se cuvine în viața profesională și că locul femeii se află la cratiță și la îngrijitul copiilor. Nu, bărbatul alfa modern luptă pentru ceea ce își dorește, muncește și câștigă cinstit. El nu vede femeia ca pe o casnică, ci o încurajează și o susține în drumul ei spre elevarea socială și spre succesul profesional.

Bărbatul adevărat își dorește o soție curajoasă, care să înfrunte greutățile vieții alături de el și care contribuie la viața familială cu mult mai mult decât doar grija față de copii. El nu se simte amenințat de succesul femeii și nu mai este deranjat dacă aceasta câștigă mai mult decât el.

Orice altă abordare a vieții de cuplu sugerează teamă față de femeia puternică, o nevoie meschină de dominare nesatisfăcută, lipsă de respect și de încredere în sine.

Câteva dintre calitățile care întrunesc o atitudine potrivită la bărbați sunt curajul, decența, integritatea, forța psihică, orientarea spre valori, stabilitatea, decența, onestitatea, determinarea și corectitudinea.

Personalitatea și caracterul unui bărbat pot fi ușor deduse din comportamentul și atitudinea sa. Bărbatul ezitant, fricos și complexat are un mers șovăielnic, aprobă pe toată lumea și discuțiile cu el nu duc niciodată la ceva cu adevărat productiv. Pe de altă parte, un bărbat cu mersul apăsat, hotărât, cu privirea ațintită înainte, cu o atitudine destinsă, cu o strângere de mână fermă, cu o exprimare corespunzătoare este sigur pe sine, știe ce dorește de la el și de la alții, este un om corect, determinat, decent și puternic.

Toate aceste lucruri pot fi deduse observând modul în care un bărbat merge pe stradă, poziția trupului său, modul în care își ține mâinile, felul în care zâmbește, modul în care se comportă atât în preajma prietenilor bărbați, dar și în jurul doamnelor. Un bărbat adevărat nu privește îndelung după femeia atrăgătoare care trece pe lângă el, nici nu face comentarii nepotrivite despre aceasta prietenilor lui.

Atitudinea bărbatului modern trebuie să emane hotărâre, fermitate, inițiativă, echilibru, bun gust și promptitudine.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.