Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Din ce cauze arăți mai obosit dimineață

Ajungi dimineață la job sau la școală și ți se spune des că pari obosit? Te-ai întrebat de ce? Iată 5 cauze posibile care te pot face să arăți astfel:

1. Alimentația

Se zice că ești ceea ce mănânci, iar alimentele consumate de tine zilnic, au un efect vizibil asupra ta. Pentru a evita expresia oboselii, dimineață e bine de evitat consumul excesiv de sare deoarece aceasta deshidratează și usucă pielea și din acest motiv poți părea obosit dimineața. Dăunător pieli poate fi și mâncarea prea condimentată sau mezelurile care fac ca vasele de sânge să se dilate și inevitabil pe chipul tău se vede oboseala.

2. Cofeina

Cu siguranță dimineață la prima oră te gândești prima dată la o cafea, dar trebuie avut grijă să nu abuzezi de ea. Cafeaua îți distruge antioxidanții din corpul tău, antioxidanți care ajută la elastina din epidermă și asta duce la apariția ridurilor. Este indicat să consumi ceaiuri, în general ceaiul verde, care pe lângă faptul că este energizant ajută și la menținerea pielii sănătoase prin cantitatea de oxidanți pe care o conține.

3. Felul de a dormi

Este foarte important cum dormi pentru a arăta bine dimineață. Este bine de evitat dormitul pe burtă, deoarece în timpul somnului corpul tău drenează limfa și astfel se va forma sub ochi așa zisele pungi care te vor face să arăți în același timp îmbătrânit și obosit. Poți alege o poziție de somn mai comodă, cum ar fi pe spate, astfel încât acel lichid va evita zona feței și va ajunge în alte părți ale corpului.

4. Aerul din cameră

Dimineață când te trezești te scarpini la ochi și inevitabil ți se înroșesc ochii. Este probabil ca în camera în care dormi aerul să fie prea uscat, iar dacă nu este destulă umiditate, vasele de sânge se dilată, zona ochilor se deshidratează și asta te va face să arăți mult mai obosit. Este bine că înainte de culcare să aerisești bine încăperea, ca pe timpul nopții să ai o temperatură mai scăzută decât în restul zilei și eventual să investești într-un aparat umidificator  care va da rezultate și se va vedea și pe chipul tău.

5. Alergiile

Trebuie ținut cont și de faptul că poți fi alergic și asta nu se vede doar prin strănut și disconfortul apărut, ci și de faptul că dimineață te trezești cu cearcăne. În zona feței crește cantitatea de sânge ceea ce duce la superpigmentare și așa apar cearcănele.

Dacă te ști alergic încearcă să te tratezi din timp și să nu aștepți să treacă de la sine. Cu trecerea timpului cearcănele își vor pune amprenta pe chipul tău și vei arăta mereu obosit.

Citește și sănătatea la bărbați, sfaturi și recomandări

Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *