logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Familia vs cariera în viața unui bărbat

Cele două mari dileme din viața oricărei persoane, indiferent dacă vorbim despre femeie sau bărbat. Motivul este că în societatea modernă, femeia caută și reușește să își construiască cariera la fel ca partenerul său, deseori chiar și mai bine. De unde și greutatea găsirii acelui echilibru între viața personală și cea profesională pentru ambii parteneri.

În continuare însă, ne vom referi strict la bărbați. În interiorul fiecăruia dintre noi există această luptă constantă dintre carieră și familie. Cu toții, încă de când eram mici copii, ne-am dorit să devenim aviatori, astronauți, doctori sau avocați. De asemenea, o dată ce am crescut, am realizat că pe lângă cariera mult visată, aveam nevoie și de o viață personală fericită, pentru a ne simți împliniți. Ce nu știam atunci era greutatea pe care o vom întâmpina în găsirea acelui balans perfect între latura profesională și cea personală, un balans care să nu o ruineze pe una în favoarea alteia.

Bărbații sunt atrași de carieră pentru că se consideră a fi stâlpii casei, aducătorii de venit și responsabilii pentru viitorul familiei. Prin natura noastră, noi considerăm că trebuie să facem tot posibilul pentru a oferi familiei noastre tot ceea ce are nevoie. De unde rezultă și importanța carierei pentru noi.

Dar atunci când ajungem să petrecem cea mai mare parte a timpului la serviciu, relațiile de familie se degradează iremediabil, ne înstrăinăm de copii și de soție și producem exact lucrul pe care dorim să îl evităm: nefericirea celor dragi.

Sfaturile specialiștilor psihologi sunt legate de găsirea acelui echilibru ideal între cele două. Bărbații ar trebui să își adreseze lor înșiși întrebări legate de importanța profesiei, avantajele materiale și sufletești ale acesteia, precum și scopul final spre care se îndreaptă cariera. S-ar putea astfel să descoperim că viața familială este mai importantă pentru noi decât profesia sau că există posibilitatea petrecerii unui timp mai îndelungat cu cei dragi prin schimbarea locului de muncă.

Să nu uităm niciodată nici de dorințele partenerei în ceea ce privește cariera ei. Trebuie să facem compromisuri care să nu pună în pericol viața profesională a niciunuia dintre noi și care să ne permită să petrecem suficient timp cu cei dragi.

Stabilirea de comun acord a priorităților și găsirea unui echilibru între aceste două aspecte ale vieții noastre sunt pașii siguri pe care îi putem urma pentru a avea parte de o viață liniștită, fericită și împlinită, atât pe plan personal, cât și profesional. Pentru asistență specializată care să ne ajute să găsim acel echilibru, putem oricând apela cu încredere la psiholog.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *