logo
Search
Generic filters
Exact matches only

La ce trebuie să te uiți atunci când îți alegi boxele

Alegerea unor noi boxe nu a fost niciodată ușoară mai ales acum când avem de a face cu o mulțime de producători și produse. De fapt în cazul oricărui obiect care are legătură cu tehnologia trebuie să fim foarte atenți la criteriile pe care le utilizăm pentru a-l selecta pe cel mai bun pentru nevoile noastre.

În primul rând trebuie să ne hotărâm la ce vom folosi boxele. Trebuie să ne gândim la ce fel de muzică ascultăm pentru că dacă preferăm muzica simfonică, nu are rost să cumpărăm niște boxe cu un bass accentuat. Probabil vom folosi boxele pentru muzică, filme și poate jocuri, așadar ar fi bine să ne facem o ordine clară între acestea.

De asemenea, trebuie să ne gândim unde le vom conecta pentru a ține cont și de conectorii pe care îi are dispozitivul la care vom atașa boxele. Desigur, există de cele mai multe ori și adaptoare, prelungitoare etc., dar mai mult ca sigur că preferăm ca după ce ne achiziționăm un lucru să îl utilizăm imediat și nu după câteva ore sau zile. Dacă avem tot ce ne trebuie, mai economisim și niște bani.

Tipul boxelor este și el important. Pentru o cameră mică putem alege niște boxe 2.0 sau 2.1 (2 boxe+subwoofer) pentru că sunt îndeajuns de puternice. Desigur, există modele care sunt mult mai puternice și decât sistemele 5.1, acestea din urmă fiind recomandate pentru camere mai mari în care sateliții pot fi împrăștiați cum credem noi de cuviință pentru a obține o experiență auditivă cât mai plăcută.

Dimensiunea boxelor și poate și greutatea lor sunt încă două aspecte la care ar trebui să ne uităm atunci când dorim să achiziționăm un nou sistem audio. Degeaba cumpărăm noi un sistem de boxe excepțional dacă nu avem loc unde să îl punem în cameră, mai ales că trebuie să avem și o distanță minimă între boxe, dar și între boxe și perete.

Puterea este probabil unul dintre lucrurile care ne iau ochii de obicei atunci când ne uităm după boxe. Trebuie să fim atenți pentru că unii producători mai afișează puterea în format PMPO, acesta fiind folosit pentru marketing mai ales, pentru că numărul de wați este mult mai mare față de cealaltă modalitate de a prezenta puterea și anume RMS. Noi trebuie să vedem câtă putere are sistemul în format RMS pentru a ne face o idee clară despre ceea ce poate un set de boxe.

Distorsiunile sunt și ele un element important. Chiar dacă avem boxe care au o putere de 200 W, e posibil ca acestea la un volum de 40-50% să înceapă să se audă prost.

O telecomandă este și ea utilă de cele mai multe ori, dar și posibilitatea de a putea conecta căștile sau microfonul la boxe poate fi folositoare.

În cazul în care dorim să cumpărăm niște boxe pentru a le folosi la PC atunci ar fi bine să achiziționăm și o placă de sunet dedicată pentru a ne bucura din plin de ceea ce ne oferă noul nostru sistem audio.

Design-ul probabil că ocupă și el un rol major în ceea ce privește criteriile de luare a deciziei, însă nu trebuie să uităm nici de buget sau de producător.

Odată ce ne-am stabilit bugetul ne putem uita și după ceea ce ne oferă producătorii. Cele mai bune produse sunt oferite de obicei de către Microlab, Logitech, Edifier, Corsair, Creative sau Pioneer, în cazul în care avem un buget mai mare.

Dacă bugetul nostru este mai restrâns ne putem uita la ceva de la Microlab sau de la Trust, care au scos recent un sistem 2.1 cu un raport preț/performanță foarte bun.

Audiofilul din tine merită ce e mai bun.

Tu la ce te uiți atunci când vrei să îți cumperi un nou sistem de boxe?

Citește și despre pașii pe care ar trebui să îi urmezi atunci când dorești să achiziționezi un laptop.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *