logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Lucruri interesante din domeniul auto

Mașinile fac parte din viața noastră de foarte mult timp, dovedindu-se utile în zeci de situații pe care le întâlnim zilnic. Deși numărul lor în creștere continuă aglomerează și poluează constant zonele urbane, nimeni nu dorește cu adevărat să renunțe la mașină în favoarea bicicletei sau a mijloacelor de transport în comun.

Iată mai jos câteva lucruri interesante și curiozități despre automobile, pe care s-ar putea să le știi deja dacă te pasionează domeniul auto. Chiar și dacă nu ești foarte interesat, cu siguranță vei găsi în lista de mai jos niște lucruri care merită atenția ta.

  1. Marca de mașină care primește cele mai multe amenzi de viteză este Hummer. Conform datelor poliției americane, Hummer încasează cu 460% mai multe asemenea amenzi decât media tuturor mașinilor.
  2. Vopsirea unui automobil durează în jur de 10 ore, în condițiile în care întregul proces de producție ajunge undeva la 25 de ore în total.
  3. În loc de volan, primele mașini erau conduse cu ajutorul unui levier. Mai mult decât atât, pornirea lor se făcea cu ajutorul unei manivele. Nici vorbă de cheile de azi.
  4. Primul om care a decedat într-un accident de mașină a fost americanul Henry H. Bliss din New York. Accidentul a fost provocat de un taximetru electric, care l-a lovit pe nefericit în timp ce cobora dintr-un troleibuz, la data de 13 septembrie 1899.
  5. Conform estimărilor, există în prezent un număr de circa un miliard de mașini la nivel mondial, în fiecare zi fiind produse aproximativ 165.000 de mașini noi.
  6. În America, sunt mai mulți oameni răniți în accidentele rutiere atunci când traversează regulamentar decât atunci când o fac prin zone interzise.
  7. Din toată energia produsă de motor se folosește pentru propulsarea roților doar 18%. Restul energiei este direcționată către căldură, alte dispozitive sau pur și simplu se pierde inutil.
  8. Prima amendă de viteză a fost acordată în 1904, în Dayton, Ohio, Statele Unite, pentru o viteză de circa 19 kilometri pe oră.

Citește și despre avantajele oferite de o mașină închiriată.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.