Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Măști pentru tenul bărbaților

Cei mai mulți bărbați nu își îngrijesc în mod deosebit fața mai ales că semnele îmbătrânirii se văd mai greu la noi pentru că avem mai mult colagen în piele decât femeile. Totuși și pielea ta mai are nevoie de o îngrijire adecvată din când în când și chiar dacă folosești creme hidratante sau alte produse cosmetice ai putea încerca și folosirea unor măști faciale din ingrediente naturale.

Poate ți se va părea ciudat să ai pe față cine știe ce amestec din plante sau argilă însă tenul tău va beneficia din plin de acțiunea măștii. Prima și prima dată trebuie să știi exact ce tip de ten ai pentru a alege masca potrivită pentru tine.

După ce te-ai documentat este timpul să îți exfoliezi pielea pentru ca efectele măștii faciale să fie la cote maxime. Bărbații nu prea obișnuiesc să se exfolieze însă prin acest procedeu se îndepărtează celulele moarte, sebumul și murdăria. O cremă exfoliantă foarte simplă și ieftină de făcut este realizată din două linguri de bicarbobat de sodiu amestecate împreună cu câteva picături de apă până când capată consistența unei paste. Se masează cu acest amestec pielea feței într-un mod delicat pentru câteva minute. Este recomandat să te exfoliezi de maxim două ori pe săptămână.

Imediat după ce te-ai exfoliat ești pregătit să aplici masca. Dacă aveți tenul gras sau mixt puteți folosi o mască creată dintr-un castravete și două linguri de miere. În cazul în care aveți blender le puteți amesteca acolo, în caz contrar va trebui să dați castravetele pe răzătoare și după să amestecați cu mierea. Trebuie să aplicați pasta obținută atât pe față cât și pe gât. Nu dați pe ochi pentru că pielea de acolo este prea sensibilă, în schimb puteți pune 2 felii de castravete pentru a vă face pielea un pic mai frumoasă și a scăpa de cearcăne.

Zece sau cincisprezece minute ar trebui să fie de ajuns, iar după ce ați îndepărtat masca este bine să utilizați o cremă hidratantă, acest lucru fiind valabil după terminarea tratamentului cu orice mască facială.

În cazul în care aveți un ten uscat sau normal puteți folosi o banană coaptă, 2 linguri de iaurt natural și o lingură de miere pentru a face compoziția cremei. Trebuie lăsată să acționeze timp de 30 de minute.

Desigur sunt mult mai multe tipuri de măști faciale pentru bărbați însă articolul acesta nu își propune să le înșire pe toate ci dorința noastră este  de a oferi noi idei bărbaților care ăși doresc să aibă grijă de modul în care arată și implicit de pielea lor.

Iată alte câteva sfaturi pe scurt pentru cei care vor dori să încerce diferite tipuri de măști faciale, cu mențiunea că unele dintre ele s-au regăsit și în paragrafele de mai sus.:

1. Nu utilizați de mai mult de două pe săptămână masca facială.

2. După fiecare aplicare a unei măști ar trebui să urmeze și o aplicare a unei creme hidratante.

3. Evitați zona ochilor și buzelor atunci când aplicați compoziția măștii pe pielea voastră pentru că e posibil să vă treziți cu iritații pentru că pielea din acele zone este foarte sensibilă.

4. Folosiți un strat gros pentru a avea rezultate mai bune.

5. Aplicați masca dacă se poate cu o pensulă cu fire extrem de moi.

6. Masca se aplică pe gât și pe față întotdeauna.

7. Nu aplicați masca înainte de un eveniment important pentru că poate provoca înroșiri sau pete temporare ale pielii.

8. Respectați întotdeauna timpul de aplicare a măștii faciale.

Așteptăm și noi câteva rețete pentru măști faciale masculine în secțiunea noastră de comentarii așadar dacă aveți ceva care dă rezultate bune, împărtășiți și cu noi.

Citește și despre cum să ai grijă ușor de aspectul fizic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *