Search
Generic filters
Exact matches only

Modalități de epilare pentru bărbați

În ultimul timp tot mai mulți bărbați au început să acorde mai o mai mare importanță îngrijirii lor, iar pentru a scăpa de imaginea aceea de om al cavernelor, plin de păr din cap până în picioare, au apelat la epilare. Sunt destul de multe metode așa că fiecare dintre noi are de unde să aleagă.

O primă metodă ar fi folosirea cremei epilatoare. Aceasta este o metodă ieftină și eficientă pentru îndepărtarea părului nedorit. Pentru femei funcționează mai bine pentru că au firul de păr mai subțire, însă la bărbați e un pic mai complicată treaba, însă până la urmă firul de păr tot va cădea. Pe lângă celelalte avantaje enumerate mai sus mai avem și faptul că lasă pielea catifelată după folosire, iar ca dezavantaje am putea vorbi despre mirosul care nu este tocmai plăcut, efectul de mică durată, timp destul de mare de acțiune ( de la 7 minute în sus), și poate crea iritații deoarece este agresivă cu pielea, mai ales dacă este ținută pe piele mai mult timp decât scrie pe ambalaj. După mai multe aplicări părul va crește mai des și mai țepos, iar chimicalele din substanța epilatoare pot avea efecte nedorite în timp.

Soluția clasică pentru a scăpa de părul pe care nu îl mai vrem este lama de ras. Este cea mai ieftină metodă, are o eficiență ridicată și ar trebui folosită întotdeauna cu spumă de ras sau un alt produs din această gamă. Dezavantajele acestei variante sunt iritațiile, bubițele sau tăieturile care pot apărea la nivelul pielii, mai ales în cazul bărbaților cu piele sensibilă, dar și faptul că părul va crește foarte repede, mult mai aspru și mai țepos.

Ceara este una dintre cele mai eficiente metode, dar și una dintre cele mai dureroase. O altă metodă asimilată cu aceasta este epilarea cu zahăr, procedura de aplicare fiind aceeași ca la ceară, numai că ingredientele diferă astfel că la metoda care conține zahăr, apărută pentru prima dată în Egipt, se folosește pastă de zahăr, lămâie, apă și acid citric. Nu ar trebui să încerci singur să faci asta acasă deoarece ai putea să ai parte de unele accidente, cel mai simplu ar fi să te duci la un salon profesionist. Este o procedură destul de ieftină pe care ar trebui să o repeți o dată la 3-4 săptămâni la început și apoi din ce în ce mai rar fiindcă părul devine mai subțire și crește mai greu, iar datorită faptului că este smuls din rădăcini care în timp devin și ele din ce în ce mai slabe va scădea și durerea pentru că părul se va smulge mai ușor.

Aparatele de tuns sunt o variantă foarte ieftină, ușor de utilizat și foarte des întâlnită. Sunt cel mai des utilizate în frizerii, sunt eficiente pe zone mari și sunt rapide, însă au ca și problemă lipsa preciziei care poate culmina cu iritații ale pielii. Tot aici intră trimmer-ele care sunt mai mici și au o precizie mai mare, dar și aparatele de tuns corporal care pot fi folosite chiar și sub apă și care sunt foarte precise. Pot fi folosite de mai multe ori astfel că în timp investiția își va merita banii.

Epilarea prin electroliză este una dintre cele mai noi metode și promite o epilare definitivă. Este în general indicată pentru zone mici, iar procedura este mare consumatoare de timp fiind nevoie de un număr între 15-30 de ședințe desfășurate pe timp de un an sau doi în funcție de ceea ce decide medicul. Este destul de dureroasă, costisitoare, se poate aplica oricărui tip de păr și este singura metodă care garantează epilarea definitivă, dar aceasta poate dura câțiva ani sau poate pentru totdeauna, rezultatul fiind în funcție de organismul pacientului.

Folosirea laserului (IPL) este cea mai costisitoare metodă și este eficientă mai ales pentru bărbații cu păr negru și solid, însă cei cu părul blond nu pot apela la această alternativă. Dacă pielea este bronzată, metoda nu se va aplica deoarece riscați decolorarea permanentă a pielii. Sunt necesare mai multe ședințe pentru îndepărtarea părului nedorit, iar costul aferent unei astfel de ședințe costă câteva sute de lei bune, iar până ajungem la rezultatul dorit durează câteva luni.

Pensatul  nu este în sine chiar o metodă de epilare însă poate fi util pe zone foarte mici precum sunt sprâncele sau pentru spațiul dintre ele.

Depinde de fiecare bărbat ce metodă de epilare alege în funcție de nevoi și de buget, dar un lucru e sigur, pentru a ne îngriji trebuie să transpirăm și să suferim un pic, însă va merita efortul atunci când acesta va fi remarcat.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *