Fie că vorbim despre locul de muncă sau despre un eveniment, apar ocazii în care bărbații dau o bună-impresie prin ținuta pe care o au. De cele mai multe ori, stilul office nu poate da greș dacă sunt respectate câteva reguli de bun-gust.
Șosetele și pantalonii
Sursă foto: © Anna Bashmakova
Cea mai frecventa greșeală făcută în acest caz este contrastul dintre șosetele albe, scurte, purtate cu pantaloni închiși la culoare. În primul rând, acestea trebuie să aibă aceeași nuanță cu cea a pantalonilor. În al doilea rând, o notă de eleganță o oferă lungimea șosetelor. Ele ar trebui să acopere zona gleznei în care nu ajunge pantalonul. Totuși, se pot face câteva combinații de culori contrastante care dau bine.
Nasturii
Sursă foto: © Wisanu Boonrawd
La sacou, este recomandat ca unul dintre nasturi să rămână deschis (excepție face sacoul cu un singur nasture, care va rămâne închis). În cazul în care sacoul are doi sau trei nasturi, cel de jos ar trebui să fie deschis pe timpul în care persoana stă în picioare. La fel este și în cazul cardiganelor, ocazie cu care primul nasture de jos va rămâne descheiat tot timpul.
P.S. În timp ce persoana stă jos, toți nasturii sacoului trebuie să fie descheiați.
Lungimea mânecilor
Sursa foto: © Andrejus Davydenka
Mânecile pot spune multe lucruri despre o persoană. Recomandat este ca între lungimea cămășii, a puloverului și a sacoului să existe o ordine. În cazul ținutelor office, la încheietura mâinii, cel mai aproape de degete va fi cămașa (atenție să nu acopere ceasul sau brățara). Urmează mâneca puloverului și mai apoi cea a sacoului. Dacă apare și paltonul, lungimea mânecilor acestuia va trebui să le depășească pe celelalte.
În ciuda acestor sfaturi, ele nu reprezintă decât câteva elemente complementare ale bunului gust. Ceea ce inspiră impresia eleganței nu este vestimentația, ci comportamentul, cum spune și celebrul proverb românesc, ”Nu haina îl face pe om”. Cel mai bun sfat este să nu ne axăm doar pe modul cum arătăm fizic, ci pe modul cum arată acțiunile pe care le facem.