logo
Search
Generic filters
Exact matches only

500.000 de doze de vaccin antigripal, disponibile în sezonul 2015-2016

La mijlocul lunii octombrie 2015, Ministerul Sănătății a lansat campania gratuită de vaccinare împotriva gripei de sezon. Pentru sezonul 2015-2016, acesta a achiziționat, în total, 500.000 de doze de vaccin antigripal.

Potrivit unui comunicat remis presei la finalul săptămânii trecute de către Ministerul Sănătății (MS), în primele două săptămâni de la lansarea campaniei, la nivelul direcțiilor de sănătate publică au fost distribuite deja 300.000 de doze de vaccin.

Avem deja 300.000 de doze distribuite la nivelul direcțiilor de sănătate publică pentru derularea campaniei, urmând să fie distribuite și celelalte 200.000 de doze. Anul trecut, Ministerul Sănătății a încheiat un acord cadru pe timp de 2 ani pentru 3 milioane de doze de vaccin, astfel încât, în funcție de receptivitatea populației și a cadrelor medicale, ne-am asigurat că vom putea suplimenta cantitățile de vaccin și peste cele 500.000 de doze”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, conform comunicatului de presă.

Campania de vaccinare a Ministerului Sănătății se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în spitale.

Sunt vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform strategiei MS și recomandărilor OMS și ECDC”, se mai precizează în comunicat.

Până acum, în total, au fost imunizate 80.000 de persoane cu risc de îmbolnăvire.

Vaccinarea, ce mai sigură metodă de prevenire a gripei

Potrivit Ministerului Sănătății vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă, motiv pentru care toți cei care se regăsesc în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire sunt sfătuiți să solicite vaccinul  antigripal, gratuit.

De asemenea, măsurile de igienă personală, alimentația bazată pe legume și fructe, odihna și mișcarea sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă.

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății a lansat o campanie are se adresează populației și are ca scop conștientizarea acesteia privind beneficiile vaccinării antigripale. Printre mesajele apărute în cadrul campaniei din Europa se numără: „Un NU vaccinului antigripal înseamnă pierderea a mii de vieți”; „500.000 de oameni mor anual datorită gripei dintre care 10% în Europa”; „În Europa 30 de milioane de oameni decid anual să se vaccineze”; „Dacă ai peste 65 de ani, vaccinează-te!” sau „Protejează-te și protejează-ți pacienții” (mesaj adresat personalului medical).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.