logo
Search
Generic filters
Exact matches only

6 canale de YouTube unde poți învăța gratuit limbi străine

YouTube, deținută de compania Google, este considerată a fi cea mai mare și mai populară platformă de video sharing din lume. Aici sunt postate zilnic câteva sute de filmulețe atât de divertisment, cât și educative.

Postările pe Youtube se fac în cadrul unor canale, create pe baza unui cont realizat pe platforma de video sharing. Numeroși artiști și cântăreți celebrii sau mai puțin celebrii se promovează aici. Tot pe YouTube apar și primele trailere ale filmelor sau chiar fragmente din ele, dar și diverse filmulețe comice.

YouTube nu este însă doar o platformă video de divertisment, ci și una educativă, tot aici postându-se și numeroase cursuri practice, în format video, dar și diverse tutoriale în genul DIY (do it yourself).

Printre canalele care pot fi accesate gratuit pe YouTube există și câteva canale de unde poți învăța limbi străine. Mai jos îți prezint o listă cu cele mai cunoscute și apreciate astfel de canale.

Innovative Language Learning – este un canal unde poți învăța rapid, ușor și distractiv. Canalul oferă cursuri în 31 de limbi, împărțite pe mai multe categorii în funcție de nivel sau de necesitățile cursantului (limbaj de specialitate pentru serviciu sau limbaj general).

Easy Languages – prezintă un mod mai inedit de învățare a unei limbi străine prin intermediul unor interviuri, făcute pe stradă, cu persoane din diverse țări ale lumii. Videoclipurile sunt subtitrare atât în limba engleză, cât și în limba originală, iar pe lângă partea educativă de învățare a limbii, acestea promovează și cultura locală.

Babbel – prezintă videoclipuri în care limbile străine pot fi învățate combinând metodele clasice de predare cu metodele moderne (tehnologice) de prezentare a cursurilor. Lecțiile interactive oferite de acest canal te vor ajuta să îți îmbunătățești gramatica, vocabularul și pronunția într-un timp scurt.

The Travel Linguist – este un alt canal unde poți învăța 15 limbi străine, într-un timp foarte scurt. Canalul conține peste 100 de serii de cursuri de învățare, cele mai multe dintre ele axându-se pe cuvinte și expresii uzuale, care să te ajute să te descurci fără probleme atunci când vei dori să vizitezi o țară străină.

Benny Lewis – limbi străine poți învăța și de la Benny Lewis, un pasionat de călătorii și de învățarea unor limbi străine noi. Acesta călătorește în diverse țări ale lumii și realizează diverse videoclipuri documentare despre cultura și stilul de viață al oamenilor din locurile vizitate. Pe lângă partea documentară, Benny Lewis realizează și videoclipuri cu lecții de învățare a limbii țării în care a călătorit. Ingenioasă idee!

Expert Village – este un canal de tip „How to..”, unde, pe lângă limbi străine, poți învăța cum să faci corect diverse lucruri sau activități, îți va oferi informații despre anumite locuri sau sfaturi despre cum să procedezi în anumite situații. Calitatea imaginilor, structura videoclipurilor și modul de prezentare a informațiilor te vor ajuta să înveți ușor tot ce vrei să știi.

Aceste canale reprezintă doar o metodă de a învăța rapid și gratuit limbi străine. Dacă te-am făcut curios/curioasă și vrei să începi să înveți o limbă străină cu ajutorul unia dintre aceste canale, îți urez succes!

Enjoy! 🙂

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *