Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Acordurile emoticoanelor de pe Skype, compuse de Paul McCartney

Celebrul cântăreț și compozitor Paul McCartney, fost membru al trupei The Beatles, compune acorduri pentru emoticoanele de pe Skype, iar multe dintre acestea vor fi lansate până la Sfântul Valentin.

La început mi-am spus că propunerea este ciudată: să fie oare bine pentru mine? Și apoi m-am gândit de ce nu? Ar fi ceva plin de haz, nou și simpatic”, spune cântărețul britanic într-un videoclip postat pe internet. Filmul îl prezintă la lucru în propriul studio, creând acorduri scurte pentru reprezentarea a 20 de emoții, de la note blânde la xilofon la sunete de chitară mult mai agresive. Multe din aceste acorduri vor fi lansate până la Sfântul Valentin.

Paul McCartney: Un proiect amuzant

Paul McCartney arată într-un interviu pe site-ul său că găsește proiectul amuzant, dar și destul de complex „fiindcă trebuie comprimată interpretarea muzicală a unei emoții în mai puțin de cinci secunde”. Acordurile cel mai greu de redat au fost cele asociate, potrivit lui, emoticoanelor reprezentând flirtul și înroșirea obrajilor. „A fost ca și cum ai face un imens puzzle de cuvinte încrucișate ca să găsești toate soluțiile. În același timp a fost un proces muzical, așa că a fost un exercițiu bun pentru mine în studio”, a adăugat cantautorul.

Cântărețul și compozitorul britanic, care utilizează el însuși emoticoane în mesajele trimise apropiaților, a fost mult timp interesat de experimente muzicale. Recent a trecut la alte genuri muzicale, alături de rapperul Kanye West și vedeta R&B Rihanna.

Membrii grupului Beatles aveau obiceiul să compună piese destul de scurte: cântecele „She Loves You”, „Love Me Do” sau „I Want to Hold Your Hand” au mai puțin de două minute, toate fiind însă/ piese de neuitat. Cea mai lungă melodie a lor a fost „Revolution 9” de pe „The White Album” (1968), care durează peste opt minute. La polul opus se află „Her Majesty” de pe albumul „Abbey Road”, de numai 23 de secunde, încheie AFP.

Paul McCartney, în vârstă de 73 de ani, este un cântăreț și compozitor britanic care a făcut parte din celebra formație The Beatles, un nume de referință în istoria muzicală internațională. Acesta a compus atât muzică comercială, cât și muzică de film, activitate ce i-a adus în nominalizări la Premiile Oscar, Grammy și Golden Globe pentru muzica originală la pelicula „Vanilla Sky”. De asemenea, McCartney a fost inclus în Cartea Recordurilor drept compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii.

Află mai multe despre Paul McCartney de pe Wikipedia și Beginner Guitar HQ.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *