Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Bisericile de lemn, pe lista celor mai vizitate obiective turistice din Maramureș

Cele opt biserici de lemn din Maramureș, ce au o vechime de câteva sute de ani și fac parte din patrimoniul UNESCO, se află pe lista celor mai vizitate obiective turistice, pe timpul verii, din această zonă a țării noastre.

Informația a fost oferită de către Victoria Berbecaru, președinta Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) Maramureș.

Pe lista monumentele UNESCO se află bisericuțele de lemn din satele Bârsana, Budești, Desești, Ieud, Plopiș, Poienile Izei, Rogoz și Șurdești.

Cele opt biserici din lemn, unele vechi de aproape 400 de ani, aflate acum în patrimoniul UNESCO, sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din Maramureș pe durata sezonului de vară. Turiștii români, îndeosebi cei care practică turismul religios, sunt dornici să vadă aceste obiective, să cunoască istoria lor, să facă fotografii și să discute cu localnicii. Grupurile organizate, majoritatea din Moldova, Dobrogea și Oltenia, întreprind circuite turistice bine organizate pentru a vedea obiectivele, cât și altele de interes cum ar fi: muzeele de istorie, muzeele satului din Baia Mare și Sighetu Marmației. Grupurile ajung în Maramureș însoțite de ghizi bine pregătiți care știu ce anume trebuie să viziteze”, a spus Victoria Berbecaru, președintele ANTREC Maramureș.

Pe lângă bisericuțele din lemn aflate în patrimoniu UNESCO, de o apreciere aparte din partea turiștilor se bucură și mănăstirile de rit ortodox cât și cele aparținând etnicilor ucraineni.

Mănăstirile ortodoxe Moisei, Rohia, Rohița, Dragomirești, Săpânța-Peri, Petrova, Bixad ( jud.Satu Mare), Botiza, Habra-Groși, dar și cele de rit ortodox-ucrainean sunt căutate de turiști. Anual câteva mii de turiști din diferite zone a țării se îndreaptă spre aceste lăcașe de cult pentru a le vizita. Fiecare obiectiv religios vizitat completează oferta turistică a Maramureșului cu alte posibilități de vacanță unice prin frumusețea locului și serviciile puse la dispoziție”, a mai spus președintele ANTREC Maramureș.

Potrivit aceleiași surse, turiștii care aleg ca destinație bisericile sau lăcașele de cult vechi optează pentru cazare și masă fie la pensiunile din apropiere, fie în incinta mănăstirilor acolo unde există această posibilitate.

Conform ANTREC, Maramureșul este vizitat anual de peste 40.000 de turiști români și străini.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *