Search
Generic filters
Exact matches only

BMW încă un an lider pe piața mașinilor de lux. Audi și Mercedes încearcă detronarea.

Una dintre cele mai cunoscute firme constructoare de mașini la nivel global, BMW AG, a fost fondată în anul 1916 și are sediul în Germania, la München. Încă de la începuturi, calitatea acestui brand german, dar și inovațiile tehnice și designul deosebit al mașinilor produse pentru prima dată în Bavaria, a făcut ca această companie să fie cunoscută peste tot în lume.

Conform datelor furnizate de Mediafax, anul trecut, vânzările mărcii germane au stabilit un nou record, ajungând la 1,66 milioane de unități, ceea ce reprezintă o creștere cu 8% a cifrei de afaceri a companiei, fapt care i-a consolidat poziția de lider pe piața autoturismelor de lux, pentru al nouălea an la rând. Mercedes-Benz și Audi, principalii contracandidați ai BMW au reușit și ei o creștere a cifrei de afaceri cu 11%, respectiv 8 % ceea ce se traduce în 1,58 milioane de mașini pentru Mercedes și 1,46 milioane de mașini pentru Audi.

„Cei 3 Mari” ai Germaniei se luptă de ani buni pentru supremația  pe piața autovechiculelor de lux, însă BMW continuă să îi surclaseze.

Grupul BMW se ocupă și de construcția mărcilor Mini și Rolls-Royce, ambele având o creștere de 1%, respectiv 2%.

Pentru a rămâne lider pe această piață, BMW investește în noi tehnologii și dorește să își extindă gama de automobile prin lansarea autoturismului sport I8 care va fi o mașină hibrid.

În SUA, pentru a trece din nou pe primul loc la vânzări, loc pierdut anul trecut în fața Mercedes, grupul german din Bavaria va lansa la Detroit noul Coupe Compact Seria 2.

Rămâne de văzut cine va avea supremația pe piața mașinilor premium și anul acesta, lupta anunțându-se interesantă mai ales pentru clienții acestor mărci germane de calitate.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *