logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Bono, primul bărbat al anului „Glamour”

bono

Revista internațională „Glamour” a decis să ofere trofeul „Femeia Anului” pentru prima dată unui bărbat. Rockerul Bono, solistul formației U2, este cel care va primi în premieră distincția „Bărbatul Anului”, pentru acțiunile sale care susțin egalitatea între sexe.

Reprezentanții publicației destinate femeilor, au anunțat, marți, că solistul formației U2, cunoscut și pentru operele sale de binefacere, va fi primul bărbat din istoria de 36 de ani a revistei Glamour care va fi onorat prin includerea pe lista premiilor anuale „Femeile anului”.

Primul bărbat care primește distincția

Potrivit unui mesaj publicat pe site-ul revistei, bărbații nu au fost luați în calcul, de-a lungul anilor, pentru un titlu, deoarece „tribul pe care îl celebrăm este cel al femeilor”.

Cu toate acestea, atunci când „o importantă vedetă rock, care ar putea face orice, decide să se concentreze asupra drepturilor femeilor și fetelor din întreaga lume — ei bine, acest lucru merită celebrat. Suntem mândre să-l numim pe rock-starul Bono primul nostru ‘Bărbat al Anului’”, se arată în mesajul celor de la Glamour.

Campania „Poverty is Sexist”

Bono, în vârstă de 56 de ani, a creat în 2015 campania „Poverty Is Sexist”, menită să le ofere celor mai sărace femei din lume șansa la educație, servicii medicale și oportunități de afaceri.

Campania este o inițiativă a organizației ONE, pe care artistul a creat-o în 2004 pentru a lupta împotriva sărăciei și a bolilor din Africa, mai arată sursa citată.

Bono a mulțumit revistei Glamour pentru premiu, precizând că „lupta pentru egalitatea de șanse nu poate fi câștigată decât dacă bărbații o vor purta alături de femei”.

„Suntem responsabili în mare parte pentru această problemă, așa că trebuie să ne implicăm în găsirea de soluții”, a subliniat vedeta. „Putem face mult mai mult decât credem. Liderii sunt responsabili față de noi toți. Dacă nu susțin femeile și fetele, dați-i jos din funcții”, a adăugat acesta.

Pe lista „Femeile Anului” se află cântăreața americană Gwen Stefani, gimnasta olimpică Simone Biles, cele trei fondatoare ale „Black Lives Matter”, directorul general al Fondului Monetar Internațional Christine Lagarde, vedeta pop americană Zendaya, creatoarea de modă italiană Miuccia Prada, activista Yazidi pentru drepturile omului Nadia Murad și modelul supraponderal Ashley Graham.

Gala de decernare va avea loc în Los Angeles, la 14 noiembrie.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *