logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Bucătăria coreeană, tot mai apreciată și căutată de români

Dacă în urmă cu câțiva ani destul de puține persoane pasionate de bucătărie utilizau ingrediente asiatice în preparatele lor, sau nu erau orientați spre bucătăria asiatică, faptul că pe piața din România au apărut tot mai multe produse specifice, acestea au început să fie folosite atât în prepararea rețetelor asiatice, cât și pentru rețetele fusion.

Dar totuși, piața ingredientelor asiatice în România este încă la început. Majoritatea cererilor vin din partea restaurantelor asiatice din București și din provincie (Cluj Napoca, Timișoara, Iași și Constanța). În același timp, din ce în ce mai multe persoane au devenit interesate de pregătirea acestor preparate și acasă. Ca și mărime, Bucureștiul este pe primul loc cu o piață estimată între 1,5-2 milioane euro/an, iar în țara undeva până în 1 milion euro/an.

Probabil cea mai cunoscută bucătărie asiatică este cea chinezească, existând numeroase restaurante și fast-food-uri care prepară așa zisa mâncare chineazasă, însă care nu se aseamănă cu ceea ce pregătesc locuitorii Chinei. După aceasta, urmează, în topul popularității, bucătăriile indiană, japoneză și thailandeză.

Anul 2014 a reprezentat momentul în care bucătăria coreeană și-a făcut simțită prezența și pe piața românească, astfel că s-au cerut tot mai multe ingrediente specifice Coreei. Vânzările în 2015 au crescut cu cca 40% față de 2014, însă ca și volum este poate pe ultimul loc dintre bucătăriile Asiei (există doar 3 sau 4 restaurante unde se poate gusta mâncare coreeană).

Ceea ce nu știu mulți români este că este destul de ușor să gătești în stil coreean. Fiind o bucătărie ușoară și faptul că există magazine online specializate pe comercializarea ingredientelor și produselor coreene, a făcut ca aceste preparate să fie mai accesibile tutor. Însă există o problemă, majoritatea produselor aflate la vânzare în România nu sunt originale (în sensul că nu se găsesc ca brand în țările de origine). Tocmai din acest motiv, introducerea pe piață a produselor autentice coreene era mai mult decât o necesitate.

În prezent, există un singur magazin online care oferă spre vânzare ingrediente coreene provenite din Coreea. KoreeanFood.ro a pornit dintr-o pasiune pentru mâncarea și cultura coreeană și a ajuns în scurt să fie vizitat zilnic de zeci de persoane care caută să descopere această bucătărie plină de culoare. Asta a determinat să fie introdusă pe site și o secțiune de rețete, unde cunoscătorii, dar și începătorii să poată găsi inspirație. Preparatele sunt însoțite de poze cu etapele realizării și cu toate instrucțiunile pentru ca acestea să aibă gustul și textura ca și cele din Coreea. Iar pentru a aduce și mai aproape această bucătărie ușoară și gustoasă de români, KoreanFood anunță participarea la ziua specială de Black Friday cu promoții la numeroase ingrediente și produse specifice acestei bucătării. Printre acestea se vor găsi reduceri la supe Ramyun, tăiței, condimente, ceaiuri și multe altele.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

2 Responses

  1. Pentru mine bucataria asiatica este mult mai sanatoasa decat cea romaneasca, mai ales ca la noi mancarea este mai grea si mai grasa 🙂
    Pofta mare !

    1. Sunt de acord cu tine. Eu am incercat acum 2 ani Ghimbap si m-a surprins placut. De atunci am inceput sa consum mai de produsele si ingredientele asiatice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *