Search
Generic filters
Exact matches only

Camerele video din bord, tot mai căutate de șoferii români

Tot mai mulți șoferi români susțin că montarea camerelor video în bordul mașinilor a devenit o necesitate. Ei argumentează această opinie spunând că în caz de accident, firmele de asigurări au astfel posibilitatea de a stabili cu precizie cine este de vină.

În ciuda părerii șoferilor, polițiștii de la Rutieră susțin că imaginile filmate nu pot deveni neapărat probă într-un eventual proces. Costel Lipan, inspector principal Serviciul Rutier Constanța, citat de digi24.ro, a declarat: ”Numai procurorul poate stabili dacă respectivele imagini, repet, în cazul unor infracțiuni, pot fi asimilate unor probe în instanță”.

În ciuda acestui lucru, șoferii consideră că achiziția acestora este necesară, deoarece o cameră video montată pe bordul mașinilor poate oferi dovada necesară pentru demonstrarea nevinovăției. Acesta este principalul motiv pentru care tot mai mulți șoferi își cumpără un astfel de dispozitiv.

Am văzut într-un film cum un tip s-a salvat de la pușcărie pentru că a avut dovada, cu camera asta, că nu el era de vină într-un accident”, relatează asistentul universitar Marin Neagu, citat de digi24.ro.

Pentru achiziționarea unei camere de bord, șoferii trebuie să scoată din buzunar cel puțin 200 lei. Dacă aceasta este dotată cu infraroșu sau rezoluție full HD, prețul poate depăși suma de 1.000 lei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *