logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Campanie de prevenire a hărțuirii în școlile din Capitală

bullying_27172981

Prima campanie de prevenire a fenomenului de bullying în școlile din România va fi inițiată marți, 27 septembrie, de către Poliția Capitalei, în parteneriat cu alte instituții publice. Evenimentul face parte din „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, care este organizată în perioada 26-30 septembrie.

„Proiectul ‘O mână de prieteni’ își propune să ofere societății un model de intervenție preventivă în care cazurile de bullying să fie identificate în stadiul incipient, iar copiii cu potențial victimogen sau criminogen să fie sprijiniți, prin activități de dezvoltare personală, să adopte un comportament dezirabil cu normele sociale și școlare”, informează un comunicat al DGPMB transmis, luni, AGERPRES.

Lansarea proiectului, un parteneriat al Poliției Capitalei cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Spring și Protecția Copilului din sectoarele 4 și 5, va avea loc marți, începând cu ora 12,00, la Palatul Copiilor. Vor fi vizionate, în premieră, patru filme de scurtmetraj, care vor constitui ulterior suportul proiectului în școli.

„Atât victima, cât și agresorul vor fi tratați din perspectiva nevoilor de siguranță proprii, plecându-se de la premisa că nimeni nu este rău, ci doar insuficient ascultat și ajutat să se dezvolte pozitiv”, mai precizează sursa citată.

Tot marți, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, în patru școli generale și două licee din Capitală, polițiștii vor desfășura activități de prevenire a victimizării minorilor.

În perioada 26 — 30 septembrie, la nivel național se desfășoară cea de a XI-a ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, eveniment pe parcursul căruia sunt promovate activități de prevenire a criminalității și pentru dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă și mediul privat.

Astfel, 26 septembrie va fi Ziua prevenirii delincvenței juvenile; 27 septembrie — Ziua prevenirii victimizării minorilor; 28 septembrie — Ziua prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului; 29 septembrie — Ziua prevenirii violenței în familie; 30 septembrie — Ziua educației rutiere.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *