Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Caravana filmelor TIFF prezintă 34 de pelicule, în 17 localități din țară

Caravana Filmelor TIFF pornește la drum zilele acestea, pentru al șaselea an consecutiv, aducând 34 de filme din selecția Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în 17 localități din țară. Filmele, printre care care se numără și titluri nominalizate la Oscar, dar și câteva dintre cele mai noi lungmetraje românești, vor fi prezentate publicului român în perioada iulie – septembrie.

Astfel, prima oprire a Caravanei TIFF va fi la Oradea, în perioada 17 – 19 iulie, la Şanţul Cetăţii Oradea, urmând Carei (20 – 22 iulie), Deva (24 – 26 iulie), Satu Mare (3 – 5 august), Alexandria (7 – 9 august), Timişoara (6 – 12 august), Târnăveni (17 – 19 august), Galaţi (20 – 23 august), Bacău (28 – 30 august).

Pentru oraşele Craiova, Sfântu Gheorghe, Piatra-Neamţ, Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca şi Baia Mare încă nu a fost stabilită perioada exactă de desfăşurare, potrivit organizatorilor.

În program figurează marii premianți ai TIFF 2015: „Incendiul/ El Incendio” (2015), de Juan Schnitan, distins cu trofeul Transilvania, „Despre oameni şi oi/ Hrútar” (2015), de Grímur Hákonarson, favoritului publicului şi câştigătorul premiului special al juriului, „Lecţia/ The Lesson” (2014), de Petar Valchanov şi Kristina Grozeva, premiat pentru regie, alături de comedii savuroase ca „Poveşti trăsnite/ Relatos salvajes” (2014), de Grímur Hákonarson, nominalizată la Oscar, şi „The Stag/ Bărbaţi mişto” (2013), de John Butler.

Pe ecran mare, în aer liber, vor fi vizionate şi trei dintre filmele intrate anul acesta în cursa pentru Oscar, printre care „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman” (2014), de Alejandro González Iñárritu, marele câştigător al galei de anul acesta, „The Imitation Game. Jocul codurilor/ Imitation Game” (2014), de Morten Tyldum, şi „Teoria întregului/ The Theory of Everything” (2014), de James Marsh.

Spectatorii vor avea ocazia să vadă şi câteva dintre cele mai recentre, dar și cele mai premiate filme românești. Astfel, printre filmele românești care vor fi proiectate în cadrul Caravanei Filmelor TIFF se numără: „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, distins cu premiul Un Certain Talent la Festivalul de la Cannes şi premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF, „Aferim!”, de Radu Jude, premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de la Berlin, „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, filmul inspirat de povestea procurorului Cristian Panait, documentarul multi-premiat „Toto si surorile lui”, de Alexander Nanau, şi „Q.E.D.”, de Andrei Gruzsniczki, nominalizat la 17 trofee Gopo.

De asemenea, va fi proiectat în aer liber şi „Youtube Bazaar”, de Dan Chişu, alături de comediile „America, venim!”, de Răzvan Săvescu, şi „Selfie”, de Cristina Iacob.

Participarea la proiecțiile din cadrul Caravanei filmelor TIFF este gratuită.

Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecțiile din cadrul proiectului Caravana TIFF.

Ediția din acest an, cu numărul 14, a Festivalului Internaţional de Film Transilvania a avut loc în perioada 29 mai – 7 iunie, la Cluj-Napoca.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *