Search
Generic filters
Exact matches only

Carnea procesată și cea roșie ar putea contribui la apariția cancerului

Un studiu realizat de Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (WCRF), din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a scos la iveală faptul că produsele din carne procesată și carnea roșie cresc riscul apariției cancerului de colon.

Astfel, de acum înainte carnea procesată, precum salamul, cârnații, micii, costiţa, șunca și carnea roșie vor intra în categoria „cancerigen pentru oameni”, cea mai ridicată treaptă de avertizare dintre cele cinci, alături de alcool şi țigări.

Carnea procesată și cea roșie, asociate cancerului de colon

Cercetările specialiștilor „World Cancer Research Fund (WCRF)/Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului” indică o legătură puternică între consumul ridicat al cărnii procesate şi cancerul de colon. Potrivit acestora, un factor de risc în apariția cancerului îl constituie metodele de conservare prin afumare, uscare sau saramură sau prin adăugarea de conservanți.

De asemenea, conform aceluiași studiu, în urma cercetărilor din laborator, experții au constat și că hematina, pigmentul care dă culoare cărnii roșii,  ar afecta mucoasa intestinului uman.

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a avertizat, încă înainte cu câțiva ani, că există evidențe solide care arată că un consum exagerat de carne roșie poate cauza cancer intestinal”,transmit realizatorii raportului.

De asemenea, potrivit oamenilor de știință ai Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului (WCRF), odată ce încep să consume mai multă carne roşie, oamenii au tendința să mănânce din ce în ce mai puține alimente din categoria legume şi fructe, atât de importante împotriva cancerului.

Cu toate acestea WCRF nu recomandă eliminarea totală a cărnii roșii din alimentație, deoarece este o sursă importantă de proteine, vitamine şi minerale precum fierul sau zincul. Ea ar trebui consumată însă cu moderație.

Oamenii pot reduce riscul de cancer de colon prin consumul a maxim 500 g (n.r. greutatea după fierbere) pe săptămână de carne procesată și carne roșie, cum ar fi de exemplu carnea de vită, carnea de porc și de miel”, se mai arată în raportul WCRF. 

Cercetarea realizată de WCRF va fi publicată într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este o organizație internațională care are rolul de a menține și de a coordona situația sănătății populației pe glob. În prezent, aceasta are 6 birouri regionale și reprezentanți în 147 de țări.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *