Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cartea unui scriitor român ar putea deveni un fenomen editorial global

„The Book of Mirrors” (Cartea Oglinzilor), primul roman scris în limba engleză de către scriitorul român Eugen Chirovici ar putea deveni un fenomen editorial global, după ce drepturile ei editoriale au fost deja vândute în peste douăzeci de țări din întreaga lume.

Autorul, care publică sub numele de EO Chirovici, a semnat un contract cu agenția britanică Peters Fraser and Dunlop (PFD), după ce a fost refuzat de sase agenții din SUA. Reamintindu-şi de scrisorile lor de respingere, Chirovici a declarat că „Ei nu au explicat de ce (n.r. l-au refuzat)”.

Informația privind succesul romanului „The Book of Mirrors” a fost făcută publică chiar de către autorul  cărții, într-o postare apărută pe pagina sa oficială de Facebook.

Ei bine, prieteni, e timpul să aflaţi şi voi vestea cea mare. Cel mai recent roman al meu, The Book of Mirrors (Cartea Oglinzilor), reprezentat de agentul literar Marilia Savvides, se dovedeşte a fi o adevărată lovitură editorială internaţională. Drepturile au fost deja vândute în peste douăzeci de ţări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Brazilia. În România, drepturile au fost cumpărate de Editura Rao, iar romanul va fi publicat la începutul anului 2017”, a scris Eugen Chirovici pe Facebook.

Agenția britanică PFD scrie despre romanul „The Book of Mirrors” că este „o crimă misterioasă foarte bine reprezentată”. „Este un roman incredibil, atât de sofisticat. Nu ţi-ai putea da seama niciodată că a fost scris de cineva a cărui primă limbă nu este engleză”, afirmă Rachel Mills, unul dintre reprezentanții agenției PFD.

Eugen Chirovici, în vârstă de 51 de ani, care locuiește de trei ani în Marea Britanie, a scris 10 romane „literary mystery”, în România, în ultimii 20 de ani, dar piaţa era prea mică pentru el ca să trăiască din banii câştigaţi, şi a lucrat ca jurnalist. În prezent, se aşteaptă să câştige o sumă din şapte cifre numai din ofertele de publicare, scrie The Guardian.

Cu o acțiune plasată în prezent, romanul „The Book of Mirrors” (Cartea Oglinzilor) al lui Chirovici spune povestea morții unui profesor carismatic de la Universitatea Princeton, la sfârșitul anilor 1980. Romanul începe cu primirea, de către un agent literar din New York, a unui manuscris parțial, intitulat „Cartea Oglinzilor”, în care autorul – un student de la Universitatea Princeton, din perioada în care a avut loc crima – mărturisește sau are o revelație despre cine a comis crima. Autorul manuscrisului moare înainte ca agentul literar să aibă ocazia să afle mai multe detalii, ceea ce a dus la o investigație pentru a-l descoperi pe cel care a comis crima. „Începutul este foarte bun. Este o scrisoare care soseşte odată cu manuscrisul spunând că manuscrisul îţi va spune ce s-a întâmplat cu adevărat, a mai spus Rachel Mills, potrivit The Guardian.

Eugen Chirovici a afirmat, pentru The Guardian, că se inspiră din autori „foarte clasici”, care includ nume precum: Ernest Hemingway, John Steinbeck și William Golding.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *