Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce nu trebuie să publici pe rețelele de socializare

Rețelele de socializare nu sunt lipsite de riscuri, în ciuda avantajelor pe care le oferă vieții de zi cu zi. Prin intermediul Facebook, de exemplu, suntem evident conectați unul cu celălalt, comunicăm mai ușor, ne găsim mai repede, cunoaștem mai multe lucruri despre alții, suntem mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru etc. Și toate acestea sunt în regulă. Atât timp cât informațiile pe care le oferim pe Facebook nu sunt folosite împotriva noastră sau a celor dragi.

Site-ul netsecurity.about.com, citat de Mediafax, a prezentat o serie de informații care nu ar trebui niciodată publicate pe Facebook sau alte rețele de socializare, tocmai pentru a te proteja pe tine ca și user și ca persoană, dar și pentru a împiedica eventualele neplăceri care pot afecta persoanele dragi.

1. Data de naștere completă

Conform sursei citate mai sus, data de naștere reprezintă unul dintre cele 4 elemente de care are nevoie un hacker pentru a prelua identitatea online a unei alte persoane. De aici și până la accesarea conturilor bancare nu mai este cale lungă.

2. Starea civilă

Evitând să publici starea civilă pe Facebook sau altă rețea de socializare te poți proteja de așa-numiții hărțuitori. Aceștia sunt oameni care sunt interesați de tine și care vor face tot posibilul să-ți atragă atenția în momentul în care faci public faptul că ești singur/ă. E o problemă cel mai des întâlnită în cazul femeilor, dar nu numai.

3. Locația

Check-in-urile au devenit tot mai populare pe Facebook și nu numai. Lumea adoră să posteze informații despre locul unde se află, fie că e vorba de vacanță sau de o simplă ieșire în oraș. Ține însă cont de faptul că aceste informații pot fi folosite de eventualii spărgători de locuințe pentru a ști exact unde și pentru ce perioadă de timp ești plecat de acasă. În această categorie intră și informațiile oferite de copii atunci când se află singuri acasă. Este de datoria părinților să-și instruiască copiii să nu posteze așa ceva pe Facebook sau orice altă rețea socială.

4. Detalii legate de copilul tău

Evită pe cât posibil să oferi informații despre copilul tău. Acestea pot fi numele complet, imagini, numele fraților, prietenilor, profesorilor sau oricine altcineva din anturajul lor. Aceste informații pot fi utile pedofililor sau răpitorilor care pot recunoaște și ademeni cu ajutorul lor copiii.

Nu uita să pui întotdeauna siguranța ta și a celor dragi ție înaintea oricărei acțiuni pe rețelele de socializare. 

foto

Cover - Sursă foto: freepik.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *