Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai bune filme din 2014

După cum ne-am obișnuit deja, în primele luni ale fiecărui an, cele mai importante publicații din lume, care de altfel au și cea mai mare notorietate, publică tot felul de liste despre cele mai importante evenimente sau lansări din anul precedent. Bineînțeles, din lista topurilor din acest an nu puteau lipsi filmele.

Astfel, revista TIME a publicat un top cel al celor mai bune filme din 2014. Acesta curpinde atât nume cunoscute în industra cinematografică internațională, dar și pelicule mai puțin cunoscute publicului larg.

Cele mai bune 10 filme din 2014

1. The Grand Budapest Hotel

Editorii revistei Time au ales drept cel mai bun film al anului 2014 „The Grand Budapest Hotel”, o comedie care descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său.

2. Boyhood

Filmul „Boyhood” este considerat de majoritatea cinefililor și criticilor drept filmul anului trecut, ținând cont că este și un experiment unic în istoria cinematografică: este singurul film realizat în timp real, pe durata a 12 ani, care surprinde evoluția reală a personajului principal, Mason, din copilărie până la intrarea la facultate. Acesta are pe IMDB un scor de 8.1 puncte

3. The LEGO Movie

„The LEGO Movie” este o animație drăguță creată de Phil Lord și Christopher Miller care spune povestea unui muncitor Lego, considerat a fi cel profețit ”Specialul”, care este recrutat pentru a se alătura unui grup a cărui scop este să oprească un tiran să distrugă întregul univers Lego. Animația a fost bine primită de public și a primit un punctaj de 7.8 pe IMDB.

4. Lucy

„Lucy” spune povestea unei femeie (Scarlett Johansson ) care este prinsă accidental într-o afacere necurată. Aceasta este răpită însă reușeste să scape și, în căutarea răzbunării, se transformă într-un luptător nemilos care evoluează dincolo de logica umană. Deși nu este foarte bine cotat pe IMDB, obținând doar un scor de 6.4, filmul merită vizionat.

5. Goodbye To Language

Acțiunea filmului este una clasică și simplă. O femeie căsătorită întâlnește un bărbat singur. Cei doi se îndrăgăstesc, apoi se ceartă, apoi se despart pentru a se regăsi peste un timp. Filmul este cotat cu 6.1 pe IMDB, dar îl recomandăm celor care iubesc dramele psihologice.

6. Jodorowsky’s Dune

„Jodorowsky’s Dune” este un film documentar americano-francez regizat de Frank Pavich. Filmul explorează încercările nereușite ale ambițiosului regizor de film chilian Alejandro Jodorowsky de a adapta și de a ecraniza, în anul 1970, celebrul roman Dune, publicat de Frank Herbert în 1965. Filmul este foarte apreciat atât de critici, cât și de spectatori, acesta fiind notat cu 8.1 pe IMDB

7. Nightcrawler

Thriller-ul „Nightcrawler” spune povestea unui grup de jurnalişti independenţi, cunoscuţi şi sub numele de “prădători de noapte”, care caută pe străzile Los Angelesului evenimente precum accidente de maşină, incendii, crime şi orice alt fel de incidente pe care le filmează în speranţa ca apoi să le vândă televiziunilor locale pentru jurnalele de ştiri. Filmul regizat de Dan Gilroy a obținut pe IMDB un scor de 7.9 puncte.

8. Citizenfour

“Citizenfour” este un documentar despre Edward Snowden, fost analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA), care prezintă zilele tensionate pe care acesta le-a trăit într-un hotel din Hong Kong, întâlnirile cu jurnaliştii care au publicat detalii despre NSA şi despre spionajul electronic efectuat de SUA. Filmul, căștigător al Oscarului din acest an, la categoria ”Cel mai bun documentar” este cotat cu 8.2 puncte pe IMDB.

9. Wild Tales

„Wild Tales” este o comedie neagră. Filmul este format din șase povești independente ale unor persoane aflate în dificultate. Cele șase scurtmetraje sunt unite doar de o temă comună: răzbunarea. Pelicula argentineano-spaniolă scrisă și regizată de Damián Szifron a obținut un scor de 8.2 puncte pe IMDB.

10. Birdman

„Birdman” prezintă încercările unui actor celebru odinioară, Riggan Thomson (interpretat de Michael Keaton), de a atrage din nou atenția fanilor, dar și a colegilor, asupra sa astfel că plănuieşte o piesă pe Broadway. Pentru a reuşi, bărbatul trebuie să-şi ignore egoul supradimensionat, mai ales dacă vrea să-şi readucă aproape şi familia. Comedia este cotată cu 7.9 pe IMDB

Citește și despre Cinci filme japoneze, proiectate în premieră la Cinema Victoria din Cluj

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *