logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cercetătorii au descoperit un mod de preparare a ciocolatei sănătoase

O echipă de cercetători ai Universității Ghana din Olanda au descoperit un nou mod de preparare a ciocolatei. Această descoperire garantează o ciocolată mult mai gustoasă, dar și mai sănătoasă, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Cu toții știm că dintre toate tipurile de ciocolată, ciocolata neagră este cea mai sănătoasă, datorită conținutului ridicat de cacao, care conține polifenoli. Polifenolii din boabele de cacao, dețin un rol important pentru starea noastră de sănătate. Aceștia au proprietăți antioxidante și potrivit cercetătorilor, diminuează tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

O serie dintre ingredientele sănătoase se pierd în timpul procesării. Prin urmare, cercetătorii au adăugat un nou pas procesului de preparare a ciocolatei: „perioada de odihnă”. Această etapă a presupus depozitarea boabelor de cacao în anumite cutii, înainte de etapa de fermentare și cea de prăjire. Apoi, boabele de cacao au fost împărțite în 4 grupuri: un grup nu a fost depozitat, altul a fost lăsat 3 zile, 7 zile, respectiv 10 zile. După această perioadă, cercetătorii au remarcat o creștere a numărului de antioxidanți din boabele de cacao a grupului care a fost depozitat timp de 7 zile.

Cercetătorii le-au permis păstăilor de cacao să se „odihnească”, iar în loc să le prăjească la temperatură ridicată, au optat pentru o temperatură scăzută, prăjindu-le timp de 45 de minute. Prăjirea îndelungată la o temperatură mult mai scăzută le-a permis cercetătorilor să conserve vitaminele și mineralele boabelor de cacao. Prin acest nou mod de preparare a ciocolatei, substanțele chimice din boabele de cacao au fost stimulate. În plus, termenul de valabilitate a ciocolatei s-a prelungit, iar cantitatea de polifenoli din cacao a fost mult mai mare.

Această descoperire este o veste bună pentru toți iubitorii de ciocolată. Totodată, stocarea și tehnica de prăjire modifică gustul ciocolatei, devenind mult mai delicoasă. Să sperăm că noua rețetă va fi adoptată de producătorii de ciocolată, iar oamenii se vor putea bucura de o ciocolată mult mai sănătoasă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *