logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au creat o baterie care încarcă telefonul într-un minut

O altă invenție urmează să revoluționeze piața digitală: noua baterie din aluminiu creată de cercetătorii de la Universitatea Stanford. Bateria poate încărca complet un telefon în doar 60 de secunde. Oamenii de știință speră că acesta este primul pas pentru înlocuirea bateriilor pe care le utilizăm astăzi.

Bateria din aluminiu este o alternativă mult mai sigură și mai eficientă comparativ cu bateriile litiu-ion care sunt folosite de laptopuri sau smartphone-uri și care sunt inflamabile. Astfel, crearea unei baterii din aluminiu exclude orice pericol de explozie. Acest nou prototip este o alegere mai bună pentru mediu decât bateriile de unică folosință, cum ar fi cele ale telecomenzilor televizoarelor.

Dacă bateriile litiu-ion rezistă la aproximativ 1000 de cicluri de încărcare, bateriile din aluminiu pot fi reîncărcate chiar și de 7500 de ori. Aluminiul este un material accesibil, nu ia foc ușor și are o capacitate mare de încărcare.

Cea mai mare provocare pentru crearea unei astfel de baterii a fost găsirea materialului care să fie capabil să producă suficientă tensiune chiar și după mai multe cicluri de încărcare și descărcare.

Bateria din aluminiu creată are un anod din aluminiu încărcat negativ și un catod de grafit încărcat pozitiv. Grafitul este de fapt carbon. Acest material a fost utilizat pentru crearea bateriei de aluminiu după mai multe experimente. Mai mult, bateria din aluminu este foarte flexibilă, putând fi îndoită și astfel, utilizată pentru mai multe tipuri de dispozitive electronice.

Noua baterie poate înlocui cu succes bateriile deja existente pe piață. Cercetătorii încă lucrează la îmbunătățirea tensiunii bateriei. În acest moment, prototipul creat este capabil să producă jumătate din tensiunea unei baterii din litiu, însă cercetătorii vor să îmbunătățească tensiunea și energia furnizată.

Cert este că această invenție va propulsa piața digitală. Smartphone-urile vor putea fi încărcate mult mai rapid, iar posesorii gadget-urilor vor fi cu siguranță mai mulțumiți.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *